Bonuspinnen till Frölunda efter bra match
Publicerad: 2021-10-21
Frölunda gästade på torsdagskvällen Vida Arena. De båda lagen bjöd på en riktigt bra hockey match där poängen delades efter fulltid. Frölunda drog längsta stråt i förlängningen och vann med 2-3.

Match igen efter ett litet längre gap mellan matcherna efter en ganska intensiv del tidigare under oktober. Match i Vida Arena och för motståndet stod Frölunda som kommer som serieledare. En toppmatch alltså. Den första perioden går på poäng till gästerna som styr och kontrollerar det mesta där ute. Man har de längre anfallen samtidigt som Lakers inte alls är vän med pucken. Det studsar och det far mest hela tiden, vilket ställer till det många gånger. Timingen i det man gör är inte riktigt där.

Men vi har 0-0 på tavlan ändå fram till klockan stannar på 8.50 som förkunnar 2 minuter på gästernas Elmer Söderblom.. Vi ser även under detta första PP att hemmalaget inte är vän med pucken och att timingen saknas lite. Man lyckas få till nån kombination som dock gästerna läser av. Istället byter man PP lina och Calof driver in pucken i ett flygande anfall på högerkanten. Lägger ett hårt pass i vallen bakom mål som hittar Holmberg vid bortre stolpen, som i sin tur direktspelar in till Martin Lundberg som målar fram till 1-0 för hemmalaget efter 10.11.

Men det är fortsatt Frölunda som styr, äger mest puck och sätter hård press i Lakers zon. Och hemmalaget är fortsatt slarviga med pucken. Det brukar alltid straffa sig, vilket det också gör efter 18.53 när man åter igen inte har koll på grejerna trots att man har pucken. Ett fel pass och Spacek vinner puck långt ner. Med ett pass in centralt hittar han Ryan Lasch som påpassligt håller sig nära mål och kan kvittera matchen. Med 32 sekunder kvar förkunnar domarna åter en utvisning på gästerna. Denna gång Theodor Niederbach för en fasthållning.

Man lyckas inte få in pucken utan får istället börja den andra perioden med en man mer. Det blir 1-1 i den första perioden, vilket nog Lakers ska vara gladast för. Gästerna vinner också skotten med 5-9.

I den andra perioden får bägge lagen visa upp sitt enormt skickliga PP spel. Från den första perioden kommer Växjö in tilld en andra med 1.28 kvar i PP. Man brukar säga att det aldrig är bra att komma in efter en paus och spela PP direkt. Lakers visar att detta inte stämmer om man har ett bra PP. Lycksell, Gynge och Glenn Gustafsson visar upp en briljans där den sistnämnda får avsluta fram till 2-1 för hemmalaget. Målet faller efter 1.11 och Lakers är så långt 100%-iga denna afton.

Glädjen blir som vanligt inte långvarig efterson Martin Lundberg tar en lite onödig utvisning för interference bara 7 sekunder efter ledningsmålet. Och då får gästerna visa upp sig också i denna spelform. Och även om det ett tag ser ut som att Lakers faktiskt ska klara av denna utmaning så hittar Ryan Lasch fram till Joel Lundqvist med sin patenterade inchip. 2-2 alltså efter 3.04.

Resterande 17 minuter av denna andra period blev målfattig men definitivt inte chansfattig. Båda lagen har sina riktigt bra chanser. Frölunda har ett friläge där Åhman gör en riktigt fin parad, och i den påföljande kontringen hittar Lycksell till Gynge som tyvärr missar målet när Tomkins är i förflyttning. Även den andra perioden slutar 1-1, och den här gången är det Lakers som vinner skotten med 7-4.

Den tredje perioden blir ett stort ställningskrig där det initialt är Frölunda som trummar på och det såg ut som det gjorde i inledningen av matchen. Men Lakers äter sig in i matchen och tar till slut över den. Frölunda börjar dessutom dra på sig utvsiningar. Och även om inte Roger Rönnberg håller med om någon av de två utvisningarna så var i alla fall en av dom solklar. Men även Lakers fick en utvisning i början av perioden på Koivisto. Här ville nog Rönnberg haft många mer.

Matchen slutar 2-2 och delad pinne. I övertid försöker sig Lakers på en riktigt fin sak när man gör ett back-forward byte. Back går in i båset ifrån egen zon samtidigt som Richard Gynge drar ut genom den övre båsdörren. Detta lurar Frölunda fullständigt och Gynge kommer fri. Men Rönnberg får till slut sin vilja igenom när linjemannen blåser för ett felaktigt byte. Ett byte dom släpper många gånger under en match, men här blåser dom och Lakers åker på en utvisning istället.

Och i PP ser Frölunda till att knipa bonuspinnen vilket de flesta trodde nog skulle göra herr Rönnberg glad. Men han såg snarare argare ut när han lämnade båset efter målet. Avgörande målet slås in av Elmer Söderblom efter 1.03 av övertiden. Vi fick dock bevittna en riktigt bra hockeymatch där pendeln vippade fram och tillbaka under hela matchen. Skotten visar också hur jämna matchen var. Tredje periodens skott slutade 10-6 till hemmalaget och till slut vann man den med 22-20.

Nästa match ser vi på lördag när Lakers gästar Leksand i Tegera Arena. Nedsläpp kl 18.00. Nästa hemmamatch har vi nästa torsdag när Malmö gästar Vida Arena. Nedsläpp då har vi kl 19.00.