Hemmaseger mot Frölunda
Publicerad: 2021-11-24
Ikväll gästades Växjö Lakers J20 av Frölunda HC för omgång 24 i Nationell Södra-serien. Efter en välspelad match vinner man med övertygande 5-1.

Med endast sex matcher kvar av Nationell Södra-serien väntade ikväll hemmamatch mot Frölunda i Växjö Ishall för vårt J20-lag.

Växjö Lakers inleder matchen med en utvisning och får direkt koppla på skärpan, vilket man också gör och dessutom lyckas göra matchens första mål i numerärt underläge. Målet görs av Philip Rydin utan assist. Växjö Lakers får energi av målet och sätter ordentlig press mot motståndarna som drar på sig en utvisning och tvingas till timeout. Det hjälper föga då Hugo Pettersson som är tillbaka efter en sejour i Södertälje hittar nät i powerplay och utökar ledningen till 2-0. Redan 48 sekunder senare är Hugo framme igen och 3-0 är ett faktum. Innan man går till pausvila får ett pressat Frölunda tröstmåla och inför den andra perioden är ställningen 3-1. Skotten slutar 10-12.

Tidigt i den andra perioden ska Växjö Lakers back Simon Aho komma att utöka ledningen ytterligare. Perioden är i övrigt jämn där vardera lag skapar ett par farliga chanser. Skotten i den andra perioden skrivs till 17-15.

Den sista perioden inleds med en tidig utvisning för gästerna och Växjö Lakers får chansen att visa upp sina fina kvalitéer i powerplay där Kalle Broed kan göra sitt sjunde mål för säsongen. I och med 5-1 målet punkteras matchen och resterande del av perioden blir transportsträcka. I tredje perioden vinner Växjö skotten med 13-9.