Inför Linköping: "Gäller att ha bra fart"
Publicerad: 2013-11-25

Efter sex matcher på elva dagar så har Växjö Lakers nu haft matchfritt i tre dagar innan det under tisdagen är dags igen då Linköping väntar på bortaplan. 

Sex matcher på elva dagar - och Växjö Lakers plockade poäng i fem av dem. Givetvis ett styrkebesed, trots mycket skadeproblem. 

I fredags blev det en straffseger mot Frölunda sedan Växjö Lakers hämtat upp ett 0-2-underläge till en 3-2-seger. Det var blott andra extrapoängen på elva försök i höst. 

- Jag tycker att vi mötte ett otroligt bra Frölunda, de hade bra fart och var kraftfulla. Samtidigt så gjorde de sina mål i power play och jag tycker att vi kan vänta oss mer av vårt box play-spel där. Det är inte den typen av mål som vi ska släppa till. Men vi växte in i matchen och tog över matchen totalt i sista perioden och fortsatte också pumpa på efter 2-2. Övertiden var också bra. Med vårt läge med övertid och straffar så var det mentalt viktigt att vinna en straffläggning, säger Sam Hallam. 

Nu har laget fått några dagars välbehövlig vila. 

- Vi har fått lite vila, varit lediga två dagar och har tränat bra idag, säger Hallam. 

Under tisdagen är det dags för match igen då Växjö Lakers möter Linköping i Cloetta Center. Östgötarna har efter sju förluster på de åtta senaste matcherna dalat i tabellen och är just nu nia i sammandraget, tio poäng bakom Växjö Lakers. 

- Men det är en tuff match, som vanligt. Linköping har inte gått av banan och har varit utspelade någon gång, det har varit täta matcher, men de har förlorat. Linköping på bortaplan är en tuff match. De är spelskickliga så det gäller för oss att verkligen ha fart under fötterna, säger Hallam. 

Växjö Lakers är fyra i tabellen, en poäng efter trean Leksand och fyra poäng efter tvåan Frölunda. Men tabellen haltar något med olika antal spelade matcher. En styrka för Växjö Lakers är dock att man plockat poäng i 20 av 25 matcher i höst. 

- Det är bra, men med trepoängssystemet så kan det vara bättre att förlora en match och vinna en annan istället för att spela tre enpoängsmatcher. Men visst är det en styrka att vi är med i matcherna, men jag hoppas också att vi ska kunna ta fler trepoängare framöver, säger Hallam. 

Växjö Lakers har haft rejält med skador på sistone. 

- Men det ljusnar lite nu. Alexander Johansson var tillbaka senast och Liam Reddox är redo för spel mot Linköping. Vi behåller Stefan Gråhns och Alexander Lindqvist-Hansen i truppen än så länge. Sedan får vi avvakta ytterligare inför morgondagen, säger Hallam. 

Matchen mot Linköping spelas i Cloetta Center tisdagen 26 november med nedsläpp 19.00. Matchen sänds i C More Hockey med start 19.00. 

Du kan också se Växjö Lakers bortamatcher på webben: 

» Webbsändning

Redaktör Jonas Gustavsson