Colby Armstrong till Växjö Lakers
Publicerad: 2013-07-28

Växjö Lakers har gjort klart med forwarden Colby Armstrong som den gångna säsongen spelade i Montreal Canadiens, NHL.

Colby Armstrong gjorde fem poäng på 37 NHL-matcher under vinterns förkortade säsong.

Forwarden valdes i den första rundan som den 21:e spelaren totalt av Pittsburgh Penguins i NHL Entry Draft 2001 och har under karriären gjort 209 poäng (89+120) på 476 NHL-matcher med Pittsburgh Penguins, Atlanta Thrashers, Toronto Maple Leafs och Montreal Canadiens. Sedan 2006 har Armstrong spelat uteslutande i NHL. 

Kommande säsong spelar 30-åringen alltså i Växjö Lakers.

– Colby är en kille med väldigt bra erfarenhet som har väldigt hög klass i sitt spel. Det är en spelare som behärskar både det offensiva och defensiva spelet plus att han under stora delar av sin karriär gjort bra med poäng. Han har också bra storlek och kan spela fysiskt, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers.

– Colby har spelat i produktiva kedjor i NHL och han vill tillbaka dit, och det vill han göra genom att ta ett år i Europa. Det är precis sådana spelare vi vill ha, spelare som vill komma någonstans i karriären. Det är det vi försöker förmedla när vi vill värva och sedan är det otroligt kul att vi kan locka hit en spelare av Colbys dignitet. Det är sällsynt att man kan locka en spelare med den meritlistan i den åldern.

Förutom NHL-spel så har Colby Armstrong också gjort dubbla VM med Kanada.

– Han har spelat VM med Cory Murphy och i NHL med Noah Welch, berättar Evertsson. 

Colby Armstrong är dessutom högerskytt vilket innebär att Växjö Lakers nu har sex högerskyttar på forwardssidan.

– Jag tror vi hade något liknande antal under någon säsong i HockeyAllsvenskan, men vi har inte haft det i SHL. Vi har nästan ett underskott på vänsterskyttar nu (haha). 

I och med Colby Armstrongs signatur så är Växjö Lakers trupp komplett.

Kontraktet med Colby Armstrong är skrivet på ett år. Forwarden blev pappa för knappt två veckor sedan och kommer att ansluta till Växjö Lakers trupp 18 augusti. 

» Lagbygget 2013/14

Redaktör Jonas Gustavsson