Inför Växjö - Färjestad
Publicerad: 2021-04-11
Växjö fick en utmärkt start på årets slutspel då man lyckas vinna kvartsfinal 1, men segern satt långt inne. Redan under söndagen väntar kvartsfinal 2 och återigen agerar Lakers hemmavärd.

SHL-slutspelet är äntligen i gång. Växjö fick minst sagt en bra start på matchserien då man lyckades 4–3-besegra Färjestad efter förlängning.

Växjö fick en fantastisk start på matchen då Miika Koivisto prickade in 1–0 redan efter 26 sekunders spel. Som om inte det vore nog utökade hemmalaget sin ledning till 2–0 drygt två minuter senare när Robert Rosén tryckte in pucken. Därefter tog Färjestad över matchen alltmer och kom i kapp till 2–2 innan den första perioden var till ända.

Under de efterföljande perioderna var det mycket Färjestad. Trots det tog Växjö återigen ledningen, denna gång noterades Ilari Melart för målet i numerärt överläge. Karlstadslaget lyckades kvittera ledningen under slutminuterna av den ordinarie speltiden och tog kvartsfinal 1 till förlängning. Väl där avgjorde Fredrik Karlström med ett välplacerat skott efter att ha blivit friställd på pass från Pontus Holmberg.

Lakers vann den viktiga kvartsfinal 1, men det vore inte ologiskt om gästerna slutat som segrare.

-Jag hade inte känt det minsta orättvist behandlad om Färjestad hade vunnit över 60 minuter idag, säger Sam Hallam på presskonferensen efter lördagsmatchen.

Karlstadsgänget bjöd verkligen upp till kamp och kommer vara rejält revanschsugna efter gårdagens förlust. Växjö å sin tur har redan satt sig i förarsätet i matchserien och vill såklart åka upp till Karlstad med en 2–0-ledning i matcher.

I och med segern i kvartsfinal 1 har Växjö tre raka vinster mot Färjestad. Frågan är om det även blir en fjärde under söndagseftermiddagen?

Dagens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 15:00.

Visste du att…

… Växjö segrat i fem raka tävlingsmatcher på hemmaplan.

… Färjestad har åtta raka bortamatcher utan förlust efter ordinarie speltid.

… Växjö har en powerplayprocent på 50,00 i slutspelet efter att man gjort mål på ett av två försök.

… Färjestadsforwarden, Per Åslund, leder slutspelets poängliga med fem poäng (3+2) på tre matcher.

… Backen, Christian Folin, fick mest istid av Växjö-spelarna i kvartsfinal 1 då nyförvärvet spelade 23:15 minuter.