Inför Växjö – Frölunda
Publicerad: 2018-10-04
Inför
I afton jagar Växjö sin första hemmaseger för säsongen när Göteborgslaget Frölunda, som tillhör toppen av tabellen, kommer på besök till VIDA Arena.

Under tisdagen åkte Växjö på en 1-2-förlust borta mot tabelltvåan Skellefteå. Roman Horák gjorde Lakers enda mål i matchen, hans fjärde för säsongen, och fortsätter att leverera fullträffar. Faktum är att nyförvärvet har gjort 50 procent av Lakers mål inledningsvis av säsongen. Förlusten senast var lagets fjärde på fem matcher där samtliga förlustmatcher har slutat med uddamålet.

Växjö placerar sig på en niondeplats i tabellen med fem inspelade poäng på fem matcher. Ikväll jagar Lakers vinst och avancemang uppåt i tabellen då Frölunda kommer på besök till VIDA Arena.

Göteborgslaget kommer från två raka 2-1-vinster på skånsk mark. Den senaste segern kom mot Malmö under tisdagskvällen då man vände ett 0-1-underläge till vinst. Frölunda har inlett säsongen lovande och har vunnit fyra av fem matcher. Samtliga segermatcher har varit med uddamålet där tre av segrarna kommit på resande fot.

Växjö och Frölunda är två tilltänkta topplag som har haft flera härliga duster under de senaste säsongerna. Under fjolårssäsongen möttes de båda lagen fyra gånger i grundserien där Växjö vann tre utav matcherna. Matcherna i VIDA Arena vann Växjö med 3-1 och utklassningssiffrorna 7-3. I Göteborg lyckades Lakers vinna en av de två matcherna med 5-2, medan Frölunda vann den andra med uddamålet 2-1.

Rent historiskt sett är lagen väldigt jämna. Ser vi till de tolv senaste inbördes mötena så har lagen vunnit sex matcher vardera. Matcherna brukar dessutom innehålla en hel del mål där Växjös 7-3-vinst ifjol samt Frölundas 8-5-vinst från 2016 sticker ut mest.

Trots att Växjö endast vunnit en av fem matcher inledningsvis av säsongen så har man spelat bra hockey. Det är målskyttet som har saknats då laget bara har gjort åtta mål framåt. På de nio senaste inbördes mötena mot Frölunda så har Lakers gjort hela 35 mål och kanske får vi se en islossning ikväll?

Kvällens match kommer bjuda på mycket kamp och underhållning där Frölunda kommer göra allt för att förlänga sin segersvit och befästa sin topplacering i tabellen. Växjö kommer såklart inte vika ned sig en tum och är laddade för att ta säsongens första seger på hemmaplan inför en kokande arena.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Välkomna då.

Timmy Renud