Övertidsförlust mot Linköping
Publicerad: 2019-01-29
En jämn drabbning utspelade sig i VIDA Arena ikväll där det krävdes förlängning för att dela ut extrapoängen där gästande Linköping drog det längsta strået.

Växjö Lakers börjar den här matchen i ett rasande tempo. Redan i första bytet forecheckar man Linköping så hårt att man vinner pucken. Efter ett ordentligt tryck får till slut Roman Horak pucken och prickskjuter in 1-0 efter bara 30 spelade sekunder. Bara 21 sekunder efter målet drar gästerna på sig en utvisning på Kristoffer Gunnarsson för en boarding på Filip Cederqvist. Ett riktigt bra och inspirerat PP bjuder laget sin hemmapublik på.

Tyvärr ingen utdelning i PP:t men väldigt nära ett antal gånger. Men under de första 6 minuterna spelar Lakers riktig drömhockey vilket till slut ger utdelning efter ett mönsteranfall där David Bernhardt spelar över till backkollegan Burström som hittar Juntilla rakt över centrallinjen som hittar ett öppet mål. 2-0 till hemmalaget och vi skriver endast 5.45 spelade minuter.

Vid 2-0 målet leder Lakers skottstatistiken med hela 8-1, vilket speglar matchbilden till fullo. Men efter målet händer någonting med hemmalagets spel. Passen sitter inte längre riktigt på bladen och man har svårt att få ut pucken ur egen zon. Linköping tar initiativet i matchen och äger puck långa stunder. Vilket till slut genererar utvisningar för hemmalaget. Först är det Pesonen som åker ut för en hög klubba och bara sekunder efter den utvisningen åker Pontus Holmberg ut för en fasthållning.

Under den andra utvisningen tar gästerna chansen till slut genom Nick Sörensen på pass från Derek Roy. Reduceringen kommer efter 18.48.

I den andra perioden steppar hemmalaget upp initialt och ser lite ut som man gjorde i inledningen av matchen. Man sätter rejäl press på gästerna som har svårt att freda sig. Tyvärr så uteblir väl de rikigt vassa chanserna. Men ser man till de första tio minuterna av perioden så går den i hemmalagets tecken. Man spelar lite solidare över hela banan.

I mitten av perioden får man två fina chanser i PP när Andrew Gordon dubbelt upp får besöka botbänken för först en hakning och sedan en puck out. Men hemmalaget har inte riktigt samma driv i sitt PP nu som man hade i början av matchen. Man har svårt att få till ett kontrollerat PP. Istället åker Shinnimin ut mitt under det andra PP:t för en hög klubba. I spelet 4 mot 4 skapar däremot hemmalaget ett par bra chanser och man håller även tätt i det efterföljande boxplayspelet.

Den tredje periodens inledning är lite mer försiktig och kontrollerad. Hemmalaget försöker gå när möjlighet ges, men man är noga med att inte tappa positionerna.

Det sista powerbreaket i matchen kommer inte förrän vi har 4.58 kvar. Och fram till dess har lagen bytt om när det gäller att ha kontrollen offensivt. Med 3.45 kvar får Andrew Gordon ett bra läge men Fasth räddar slagskottet.

När det närmar sig slutminuterna handlar det om gästerna som sätter allt framåt och Lakers har i mellan åt svårt att ta sig ur zonen. Gästerna vinner puckarna och bibehåller pressen. Mitt i pressen med 2.20 kvar tar man målvakten och bara 12 sekunder efter kommer kvitteringen genom Joey Whitney.

Efter målet är det fortsatt gästerna som vinner puckarna och skapar de längre anfallen. De chanser Lakers får med pucken bryter Linköping tidigt i banan. Matchen slutar 2-2 och matchen går till förlängning där gästerna avgör och plockar extrapoängen.

Nästa hemmamatch i VIDA Arena spelas på lördag den 2/2 då Rögle BK kommer på besök. Säkra din plats