Inför Växjö – Malmö
Publicerad: 2018-10-11
Inför
Matcherna duggar tätt och ikväll är det dags för SHL-hockey igen när Växjö gästas av Malmö. Lakers kommer från två raka segrar, en i SHL och en i CHL, och går för en tredje i afton.

Efter en något trög inledning av säsongen verkar Växjö fått upp farten. Laget har två raka segrar där man senast besegrade Cardiff i Champions Hockey League under tisdagen. Segersiffrorna skrevs till 3-1 efter att Lakers vänt 0-1 till vinst. Pontus Netterberg, Brendan Shinnimin och Jonas Röndbjerg gjorde hemmalagets mål i matchen.

Under torsdagen förra veckan spelade Växjö sin senaste SHL-match och även den slutade med vinst. Matchen spelades i VIDA Arena där Göteborgslaget Frölunda stod för motståndet. Det var en tajt, målsnål och jämn match som Lakers till slut lyckades vinna med 1-0 efter att Joel Persson skjutit matchens enda mål.

Växjö kommer således med två raka segrar inför kvällens SHL-match mot Malmö. Lakers ligger just nu nia i tabellen med åtta inspelade poäng på sex matcher. Malmö har öppnat säsongen starkt och har skrapat ihop 15 poäng på sju matcher. Med den poängnoteringen ligger Skånelaget tvåa i tabellen tre poäng bakom serieledarna Linköping, som dock har spelat en match mer än Malmö och två matcher mer än Lakers.

Matcherna mot Malmö har blivit aningen speciella under de senaste säsongerna mycket tack vare att lagen har gjort upp i slutspelet två år i rad. Under fjolåret besegrade Växjö Malmö med 4-0 i matcher när det vankades semifinal lagen emellan. De två matcherna i VIDA Arena vann Lakers med 3-1 och 3-2 medan man vann med 3-0 och 2-1 efter förlängning i Malmö Arena.

Lagen möttes också fyra gånger i grundserien där Lakers vann tre utav matcherna. Växjö vann båda bortamatcherna där resultaten blev 4-0 och 4-2. På hemmais blev det en 6-3-vinst och en 1-2-förlust. Lakers har vunnit sju raka matcher mot Malmö och har skaffat sig ett rejält psykologiskt övertag.

Formstarka Malmö kommer till VIDA Arena och har siktet inställt på tre poäng och revansch på Lakers från fjolårets alla förluster. Växjö, som har fått upp farten med två raka segrar, kommer göra allt för att bygga vidare på sin segersvit och fortsätta avancera uppåt i den unga SHL-tabellen.

Det ska tilläggas att Växjö och Malmö är SHL:s två starkaste lag defensivt så här långt in på säsongen. Lakers har endast släppt in nio mål på sex matcher och kvällens motståndare, Malmö, tio på sju matcher.

Matchen i afton har alla förutsättningar för att bli en jämn, underhållande och spännande batalj. Det är två lag som känner varandra väl och kommer ta kampen för att kriga till sig tre nya poäng.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00 – välkomna då.

Timmy Renud