Två mål av JFK i segern mot Malmö
Publicerad: 2019-09-05
Första matchen för den här säsongen i Vida Arena, och då visar Jakob Forsbacka Karlsson vägen med 2 baljor.

Det är Malmö som börjar den här matchen absolut bäst och inledningsvis de första minuterna så är man parkerade i Lakers zon. Hemmalaget sticker i mellan med en spelvädning som nästan ställer Shinnimin fri, men det blir som bäst ett backhandskott i dålig vinkel. Det är lite krampaktigt inledningsvis från hemmalaget. Första matchen i Vida för säsongen och många håller nog klubban lite väl hårt.

Och det är ganska logiskt gästerna Malmö Redhawks som tar ledningen redan efter 1.43 genom ett snyggt handledskott placerat i krysset bakom Andrén av Malte Setkov. Strax efter ledningsmålet får vi en dubbelutvisning och spel 4 mot 4. Något som jämnar ut spelet en aning och Lakers skapar några vassa chanser där Alsenfelt kommer upp stort i målet.

Strax innan klockan når 13 spelade minuter åker Malmö på en utvisning och Lakers får ett guldläge i ett första PP spel. Men det känns fortfarande lite nervöst och osäkert där ute, framför allt i egen zon och Johan Olofsson hos gästerna får en gratischans som på ett olyckligt sätt letar sig in bakom Andrén och istället för en kvittering har vi istället gästerna i en tvåmålsledning efter 13.06.

Hemmalaget lyfter upp spelet i slutet av perioden. Centerkedjan med Davidsson, Karlström och Holmberg uträttar mycket bra på isen. Det osar riktigt hett kring Alsenfelts bur i slutet men pucken vill inte in. Vi har Malmö i en 2-0 ledning efter den första perioden. Skotten vinns dock av hemmalaget med 9-7.

Den andra perioden börjar med ett mer avslappnat hemmalag som kommer ut och sätter högre fart på både puck och skridskor. Redan efter dryga minuten tvingas gästerna till en utvisning. Och då kliver Richard Gynge fram i drabbningen och direkt påtekning får ett perfekt pass ute på sin höger och därifrån smäcker han upp ett stenhårt handledskott vid Alsenfelts närmsta stolpe och reduceringen är ett faktum redan efter 1.15.

4.44 in i perioden kommer även kvitteringen när Lakers kommer i en tvåetta och sist på pucken är Martin Lundberg som ser till att matchen är utjämnad. Ett hemmalag i ett högre tempo går för en ledning i matchen och den kommer efter ett ursinnigt tryck mot Malmös kasse där till slut Oliver Bohm klappar in pucken från en position strax ovanför slottet. Målet kommer efter 5.42 vilken är den tid Lakers behövde för att vända den här matchen.

Hemmalaget fortsätter att pumpa på och det finns många lägen där det mycket väl kunde blivit mer. Efter ca 13-14 minuter av perioden tappar man lite fart i spelet och gästerna tillåts sätta press och vinna puck igen högt upp i banan. Och 15.59 når Lars Bryggman fram till en förlupen puck framför Viktor Andrén och hastigt och lustigt har gästerna istället kvitterat. Lakers gör dock en betydligt bättre andra period som man vinner klart med 3-1. och inför den sista ronden har vi ett helt jämt resultat. Skotten i den andra perioden tillskrivs även den till hemmalaget med 10-5. Totalt 19-12 efter två spelade.

Den tredje perioden hinner inte bli äldre än 3.51 när Erik Josefsson visar fräckhet när han går in framför Alsenfelt och trycker in pucken mellan stolpe och benskydd. Hemmalaget åter i ledning. Sedan hamnar matchen i ett läge där inte jättemycket händer. Båda lagen skapar halvchanser och äger puck ungefär lika mycket. Fram till klockan stannar på 12.24. Då efter en avblåsning i en situation där Fredrik Händemark och Pontus Holmberg fastnat i varandra. Mest irriterad över situationen blir Händemark som crosscheckar Holmberg i ansiktet.

Staffet för det tilltaget blev 5 + GM för Händemark som fick gå ut och duscha. Ett läge för Lakers att träna powerplay. Och det gjorde rätt hyffsat. Facit blev 2 mål under dessa 5 minuter, båda inspelade av nr 22 Jakob Forsbacka Karlsson. Ett 6-3 resultat alltså, och det blev till slut det slutliga resultatet i denna nästsista träningsmatch innan allvaret börjar.

Skotten i den tredje perioden slutade 8-5 och totalt 27-17 i hemmalagets favvör. Nu börjar vi närma oss SHL starten. En match kvar har vi dock denna försäsong. Och det blir även det hemma i Vida Arena då Rögle BK kommer på besök. Matchdagen är på tisdag den 10/8 med start kl 19.00.