Premiär för Lakers-flugan
Publicerad: 2013-11-29

Tre grabbar har via sitt UF-företag tagit fram en Växjö Lakers-fluga som nu går att köpa i Team Store. 

Kalle Jansson, Tobias Norrlin och Arvid Hjortstam, som går andra året på ekonomiprogrammet på Procivitas, har ett UF-företag där de säljer flugor. Nu har grabbarna plockat fram en Växjö Lakers-fluga som är blå och orange och som går att köpa i Team Store för 449 kronor. 

Flugan levereras i en exlusiv träask och alla flugorna i den limiterade upplagan är numrerade. 

- Vi bollade lite idéer fram och tillbaka i början av läsåret, vårt intresse för kläder gjorde att vi bestämde oss för att sälja flugor, berättar grabbarna. 

- Vi brinner för ishockeyn och är stora fans av Växjö Lakers sedan tidigare och därför valde vi att plocka fram en Växjö Lakers-fluga. Det är för att bredda vår kärnverksamhet, det är en rolig spin-off på vår affärsidé. 

UF står för Ung Företagsamhet och är ett sätt för ungdomar på gymnasiet att känna på hur det är att skapa affärsidéer och driva företag.

- Det har varit väldigt lärorikt för oss att få samarbeta med Växjö Lakers, vi har lärt oss en massa nya saker genom hela processen. När vi står med en färdig produkt infinner sig en fantastisk känsla. Nu hoppas vi bara att vår affärsidé håller i praktiken och att folk köper flugan, säger killarna.

Redaktör Jonas Gustavsson