J18 Vinst i måstematchen
Publicerad: 2019-03-17
J18
Under lördagen var Växjös J18-lag piskade att vinna för att inte säsongen skulle vara över. Lakers vann sextondelsfinal 2 mot Almtuna med uddamålet 5-4 efter en minst sagt underhållande slutperiod.

J18:s SM-slutspel rullade vidare under lördagen där sextondelsfinal 2 mellan Växjö – Almtuna spelades. I och med att Lakers föll i den första sextondelsfinalen var laget piskat att vinna i den andra matchen då serien spelas i bäst av 3 matcher.

Matchen, som spelades i Växjö Ishall, började lite krampaktigt där gästerna förde spelet till att börja med. Lakers var dock det laget som spräckte nollan i matchen då Martin Fridén satte 1-0 med 5.19 kvar av den första perioden. Målet tillkom i spel med en man mindre på banan. Gästerna kvitterade dock en dryg minut senare i fem-mot-tre.

Växjö kom igång allt bättre i den andra perioden och skapade flertalet kvalificerade målchanser. Hemmalaget fick dessutom chansen i powerplay två gånger om, men Oliver Håkansson i Almtuna-målet lyckades hålla tätt. Perioden slutade därmed mållös.

I den tredje perioden fick vi se en sällan skådad målexplosion. Växjö tog ledningen med 2-1 redan efter 1.21 då Hampus Sjöbrink hittade nätmaskerna. Almtuna skulle dock kvittera omgående, endast 16 sekunder efter Lakers ledningsmål, och även ta ledningen några minuter senare efter 2-2-pucken. Växjö tryckte på för en kvitteringspuck och fick in 3-3 med mindre än tio minuter kvar av slutakten då Hugo Wirell nätade. När matchen stod och vägde klev Martin Fridén fram och gjorde 4-3 för hemmalaget med drygt tre minuter kvar av den ordinarie speltiden. Som om inte det vore nog gjorde Tom Fridén, assisterad av Martin Fridén, 5-3 i tom kasse ett par minuter senare. Gästerna tog ut målvakten och lyckades också reducera, men närmare än så kom inte Almtuna och Växjö kvitterade därmed matchserien till 1-1.

Skott: 36-31 (5-12, 14-7, 17-12)

Nu väntar en tredje- och direkt avgörande sextondelsfinal söndagen den 17 mars. Matchen spelas i Växjö Ishall och har nedsläpp 13.00. Kom och stötta ungtupparna till avancemang och fortsatt spel den här säsongen.