Inför Frölunda: "De här kedjorna kör vi..."
Publicerad: 2013-08-07

På torsdag är det äntligen dags - då spelas säsongens första träningsmatch i VIDA Arena där Växjö Lakers tar emot SHL-konkurrenten Frölunda.

Växjö Lakers gick på is i fredags och mindre än en vecka senare är det alltså dags för första träningsmatchen. 

- Vi har inte så många ispass i benen, men det känns ändå ganska lagom. Det händer ofta mycket saker under första träningsmatchen och sedan brukar träningarna snäppas upp för varje match som spelas, och därför tycker jag det är skönt att få in en tidig träningsmatch, säger Sam Hallam, huvudtränare i Växjö Lakers. 

Att ställa höga krav på spelet i första matchen är dock svårt: dels så har man precis gått på is, dels så är det många nya spelare som ska lära känna varandra. 

- Det man framförallt vill se är ett stort engagemang. Att vi försöker göra lite av de saker som vi hunnit gå igenom och träna på. Kanske också att vi kan börja hitta lite kemi mellan några spelare.

När det gäller formationerna så finns en grundtanke om hur det ska se ut. 

- Givetvis är det så. Forwardsmässigt handlar det om att hitta bra par och sedan kanske skifta lite på tredjelänken. Vi måste börja någonstans och vi har en tanke om hur det ska bli. Sedan kan det bli tillfälligheter som gör att man hittar nya konstellationer och vi kommer nog att ställa upp med lite olika uppställningar i de olika träningsmatcherna. Vi får känna av lite. 

Grundtanken formationsmässigt mot Frölunda är dock klar. 

Backparen:
Niclas Lundgren - Eddie Larsson
Cory Murphy - Ville Varakas
Sebastian Erixon - Noah Welch
Jeremias Augustin - Kristofer Berglund

- "Gäry" och "Krisse" spelade en del ihop ifjol och gjorde det bra, sedan är det tre helt nya par så där kommer vi nog förändra och testa en del framöver, säger Hallam.

Kedjor:
Tomi Kallio - Dennis Rasmussen - Rhett Rakhshani
Davd Åslin - Robert Rosén - Ryan Lasch
Mikael Johansson - Jani Lajunen - Liam Reddox
Alexander Johansson - Erik Josefsson - Johan Markusson 

- Vi har ju två forwards till som ska in i form av Malte Strömwall och Colby Armstrong, så vi får se vad det blir för förändringar framöver, men just nu är det här grundtanken, säger Hallam. 

Frölunda, med nye tränaren Roger Rönnberg i spetsen, kommer till spel med i stort sett ordinarie trupp, undantaget några spelare som är med och spelar med juniorlandslaget i USA. 

Under tisdagseftermiddagen hade Växjö Lakers en genomgång med tanken kring coachning, uppställning och spelidé i torsdagens match. 

- Det handlade inte om några detaljer utan mer om vad vi vill göra i stora drag. Vi har sagt att vi inte ska rulla runt så mycket på folk i träningsmatcherna utan att vi så fort som möjligt ska försöka hitta rollerna och låta spelare spela in sig i power play och box play, säger Sam Hallam. 

- Det är första matchen för coacher och spelare och det är mycket som kommer att kännas bättre efteråt. Första matchen är både rolig och pirrig. 

Matchen mot Frölunda spelas torsdagen 8 augusti klockan 19.00. VIDA Arena öppnar en och en halv timme innan matchstart (17.30). 

Lösbiljettpris:

Sittplats: 115 kr
Restaurangen Plan 3: 325 kr (inkl grillbuffé som betalas i restaurangen)
Ståplats: 75 kr
Ståplats ungdom: 50 kr

Paket 3 träningsmatcher:

Sittplats: 300 kr
Ståplats: 185 kr
Ståplats ungdom: 125 kr 

Alla priser inklusive serviceavgift.

Biljetterna köps i BIljettservice i VIDA Arena (öppet vardagar 11.00-16.00) samt på webben:

» webbiljett.se/vaxjolakers 

Matchen kommer också att sändas på webben genom LGSPORTS och kostar 99 kr.

» Webbsändning 

Redaktör Jonas Gustavsson