J18: Derbyförlust
Publicerad: 2020-03-08
J18
Under lördagen åkte Växjö på en 2-4-förlust på bortais mot rivalen HV71. Redan under söndagen jagar Lakers revansch då de båda lagen gör upp om tre nya poäng, denna gång i VIDA Arena.

Derbyhelgen är här! Under lördagen föll Växjö med 2-4 borta mot HV71, men redan under söndagen är det dags för revansch när de båda lagen gör upp om tre nya poäng, denna gång i VIDA Arena.

Det var HV71 som skapade de flesta målchanserna i den första perioden, men det var Växjö som tog ledningen då Felix Lövgren satte 1-0 efter drygt sju minuters spel. Målet blev periodens enda trots att hemmalaget hade chansen i numerärt överläge hela tre gånger efter Lakers ledningsmål.

I den andra perioden lyckades dock hemmalaget vända på steken. HV71 kvitterade i början av perioden innan man satte 2-1 i powerplay efter dryg halva mellanakten spelad. Som om inte det vore nog utökade man sin ledning till 3-1 blott 16 sekunder efter ledningsmålet.

Växjö reducerade till 2-3 genom Jacob Sagadin efter 8.49 av den tredje perioden. Målet tillkom för övrigt i numerärt överläge. Därefter jagade Lakers en kvitteringspuck, men istället för 3-3 fick vi se Ludvig Fransson sätta 4-2 i tom kasse med 78 sekunder kvar av matchen.

Trots förlusten blev Växjö klart för åttondeplatsen då Färjestad samtidigt föll borta mot Örebro.

Skott: 37-24 (12-5, 15-9, 10-10)

Redan under söndagen har Växjö chans till revansch då HV71 gästar i VIDA Arena. Matchen har nedsläpp 13.00 och ni är hjärtligt välkomna att se denna derbymatch på plats.