J20: Lakers vann åttondelsfinal 1
Publicerad: 2018-03-15
Äntligen är J20:s SM-slutspel igång. Under gårdagen spelades åttondelsfinal 1 där Växjö besegrade Rögle på botaplan med 6-4 i en målrik och underhållande tillställning.

Växjös J20-lag har svarat för en imponerande säsong och under torsdagen inleddes jakten på ett SM-guld då åttondelsfinalerna drog igång. Rögle stod för motståndet och var hemmavärd i den målrika tillställningen som slutade 6-4 till Lakers.

Inför storpublik fick Rögle en smakstart på matchen då Simon Kjellberg gjorde 1-0 efter 3:52. Växjö tuggade på efter hemmalagets ledningsmål och fick in en kvitteringspuck innan den första perioden var slut. Målet prickades in av Ludwig Wistén.

I den andra perioden växlade gästerna upp och tog kommandot. Filip Karlsson-Tägtström satte 2-1 i mitten av mellanakten och Dominik Bokk utökade Växjös ledning till 3-1 med 1.39 kvar av perioden. Målet tillkom i numerärt överläge. Lakers vann skotten i den andra perioden med hela 17-7.

Under slutakten small det till hela sex gånger i nätmaskerna bakom de båda målvakterna. Först reducerade Rögle tidigt, men därefter gjorde Axel Sundberg och Simon Ericsson ett varsitt mål och satte Lakers i ett riktigt fint utgångsläge inför den sista delen av matchen. Ängelholmslaget vek dock inte ner sig. Samuel Jonsson reducerade till 3-5 med 4.03 kvar och Melvin Karlsson satte 4-5 med 2.30 kvar av matchen. Hemmalaget plockade målvakten och tryckte på för en kvitteringspuck, men istället för 5-5 fastställde Ludwig Wistén, som gjorde Lakers första mål i matchen, slutresultatet till 6-4 i tom kasse.

Efter denna målrika och underhållande tillställning har Växjö chansen att avancera till kvartsfinal redan på fredag då åttondelsfinal 2 spelas i Växjö Ishall. Vid förlust blir det en tredje- och direkt avgörande åttondelsfinal under lördagen, även den i Växjö.

• 1-0 (03:52) Simon Kjellberg assist Eric Henriksson, Balint Horvath
  • 1-1 (14:42) Ludwig Wistén assist Jonas Röndbjerg, Filip Cederqvist
  • 1-2 (33:32) Filip Karlsson-Tägtström assist Dominik Bokk, Axel Sundberg
  • 1-3 (38:21) Dominik Bokk assist Axel Sundberg, Filip Karlsson-Tägtström – 5/4
  • 2-3 (41:45) Simon Kjellberg assist Eric Henriksson, Kevin Wennström
  • 2-4 (44:30) Axel Sundberg assist Dominik Bokk, Filip Karlsson-Tägtström
  • 2-5 (49:36) Simon Ericsson assist Christoffer Anren
  • 3-5 (55:57) Samuel Jonsson assist Balint Horvath, Kevin Wennström