• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Fredag Fre 28 Augusti Aug
Tisdag Tis 8 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt

Kämpainsats gav tre poäng i Dalarna

5 oktober 2019 17:50

Lakers kom till Leksand i stort poängbehov. Och man var inställda på att ge allt i 60 minuter, vilket till slut gav 3 poäng.


Det blev en liten avvaktande inledning från gästande Lakers och ett par minuter in så har Dalalaget en ledning i skott med hela 6-0. Men mitt i detta när klockan stannar på 4.42 har Erik Josefsson precis gjort 1-0 till Lakers snyggt framspelad av Oliver Bohm och Marcus Davidsson i en riktigt snygg och snabb kontring. Målet ger Lakers en tydlig boost och man blir mer rejäl i spelet över hela banan.

Man har en hel del chanser att utöka till både 2-0 och 3-0 när först Richard Gynge kommer fri, och sen David Bernhardt får ett riktigt bra läge på pass från Shinnimin. Dessutom sätter man bra stopp i Leksands offensiva försök. Och de få gånger som hemmalaget får bra lägen så är vi där och blockar skotten. Det är en jämn period vilket skotten på 10-10 visar. En utvisning ser vi i den första ronden och då var det Davidsson som åkte ut för en armbågstackling som såg lite märklig ut.

Men mittperioden blir annorlunda jämför med hur den första slutade. Lakers är väldigt avvaktande igen och verkar vara mer fokuserade på att ligga rätt i försvarsspelet. Detta ger Leksand väldigt mycket puckinnehav och gästerna får jaga mycket puck. Och egentligen startar detta med att man får en utvisning med sig redan i starten av perioden. Ett PP spel som nästan helt uteblev pga av väldigt mycket slarv i framför allt passningsspelet.

Efter utvisningen så hamnar Lakers mycket på hälarna i egen zon. Efter 6.15 kommer också en utvisning som ett brev på posten när Leksand jagar kvittering och gästerna jagar mycket puck. Det är Emil Pettersson som får vila i 2 minuter för en hakning. Och Leksand spelar ganska bra i sitt PP och Lakers kan med nöd och näppe hålla rent bakom Viktor Fasth. Även om Lakers klarar av utvisningen så är man fortsatt tillbakatryckta.

Leksand skapar dock inte jättemycket chanser utan hålls mycket på utsidan. Men däremot kastar man mycket puckar hela tiden mot Fasth ifrån alla möjliga vinklar. Och åter igen mitt upp i Leksands kvitteringsjakt så kontrar gästerna. En överlämning mellan Gynge och Horak på offensiv blå ger Horak ett skottläge som han förvältar snyggt i Juvonens bortre hörn. Hux flux har vi 2-0 till Lakers. Och efter målet så flyttar gästerna åter upp spelet och börjar attackera på ett helt annat sätt. Skotten i andra vinns ändå av Lakers med 9-11.

I den tredje perioden fortsätter Leksands jakt på en reducering. Och man får möjligheten när man efter 7.15 får möjligheten i numerärt överläge när Engström får sätta sig i 2 minuter för en hakning. Men gästerna klarar även denna prövning och kan istället efter 11.19 utöka till 3-0 efter ett rappt skott av Marcus Davidsson.

Knappa minuten senare åker även Shinnimin ut för en hakning och spänningen stiger. Och 13.22 in i perioden kommer reduceringen genom Patrik Zackrisson på ett direktskott efter fin passning från Marek Hrivik rakt över centrallinjen. Sista minutrarna blir sedan en rejäl prövning för laget. Hemmalaget sätter allt på ett kort.

Och dom får hjälp på traven när Daniel Rahimi efter 15.13 blir utvisad för en fasthållning. Spänningen är på topp givetvis och Leksand skapar många chanser i slutet men Lakers står emot hela vägen in i kaklet. En riktig kämparseger där man jobbar för varandra i 60 minuter. Nu är det hem och njut några dagar av dessa 3 poängen för att sedan ta sig an Örebro i Behrn Arena på torsdag.