Inför Växjö - Sparta Prag
Publicerad: 2021-08-27
Inför
Tävlingssäsongen är äntligen här då Växjö under fredagskvällen gästas av tjeckiska Sparta Prag i den första omgången i årets upplaga av Champions Hockey League.

Efter närmare fyra månader utan tävlingsmatcher är det i kväll äntligen dags igen då årets Champions Hockey League-äventyr startar. Det är det tjeckiska topplaget, Sparta Prag, som kommer på besök till VIDA Arena, där matchen har nedsläpp 18:05.

Växjö inledde årets försäsong genom att besegra Linköping med 2–0. Därefter har det blivit två raka nederlag mot Frölunda (1–5) och Malmö 1–2). Precis som Lakers har Sparta Prag förlorat sina två senaste träningsmatcher. Tjeckerna har dessutom hunnit med att spela ytterligare fyra matcher och har totalt fyra förluster på sex framträdanden.

Sparta Prag vann den tjeckiska ligan under den föregående säsongen efter att man spelat in 108 poäng på 52 matcher. I det efterföljande slutspelet åkte man ut i semifinal med 3–4 i matcher mot Liberec.

Växjö och Sparta Prag har mötts fyra gånger tidigare i Champions Hockey League. 2014 möttes man i gruppspelet, där Sparta Prag vann med 5–4 på hemmaplan och 5–2 på bortais. År 2017 gjorde lagen upp i semifinal, där tjeckerna vann med uddamålet 2–1 i VIDA Arena, för att sedan vinna med klara 4–0 på hemmais.

Sparta Prag har således 4–0 i inbördes möten mot Växjö. Det är med andra ord dags för Lakers att ta revansch i afton!

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 18:05. Välkomna då!

Visste du att…

… Växjö medverkar i sin sjätte CHL-turneringen i klubbens historia.

… Sparta Prag gör sin femte Champions Hockey League-säsong.

… samtliga Växjös försäsongsmål har gjorts av olika målskyttar.

… Den förre Växjö-spelaren, Roman Horak, spelar i Sparta Prag.

… Sparta Prag har en svensk i sin trupp, Erik Thorell.

Timmy Renud