Tung förlust mot HV71 i hemmaderbyt
Publicerad: 2013-11-30

Växjö Lakers hade en tung afton i hemmaderbyt mot HV71 och föll till slut med 6-1. 

Växjö Lakers fick ingen revansch på HV71 i VIDA Arena under lördagskvällen. Istället kunde gästerna rinna iväg och vinna med 6-1 och Jönköpingslaget har därmed vunnit samtliga tre derbyn i höst.

Skillnaden mellan lagen? Effektiviteten. 

Växjö Lakers gjorde ett mål på 39 skott, HV71 gjorde sex mål på 22 skott. 

- Det var ingen 6-1-match sett till spelet. De är kliniska i sina avslut och är duktiga där. Vi hade tillräckligt med chanser för att göra det här jämnare, men idag ville det sig inte, säger assisterande tränaren Fredrik Hellgren efter matchen. 

Växjö Lakers radade upp chanser i första perioden: Robert Rosén hade ett bra skott, Tomi Kallio ett avslut som smet under målvakten och utanför, Erik Josefsson träffade målramen. 

Och sedan kom en talande situation för matchen: Rosén sköt i stolpen, spelet vände och HV71 gjorde 0-1 genom Ted Brithén. 

I andra perioden spädde gästerna på: Patrik Carlsson tråcklade in 0-2, en rensning blev till ett friläge för Brett Sterling som gjorde 0-3 och i HV71:s enda power play resulterade i 0-4 genom Andreas Jämtin. Puckarna studsade onekligen HV71:s väg - och gästerna var effektiva när chanserna väl dök upp. 

Mitt i allt detta skapade Växjö Lakers ett gäng chanser - bland annat en Dennis Rasmussen-puck som studsade i stolpen - men pucken ville inte in. 

- Det var en konstig match. Vi skapade många chanser och vi bodde stundtals i deras zon men de fick maximal utdelning på sina kontringar, säger Hellgren. 

I slutet av andra perioden fick i alla fall Dennis Rasmussen in 1-4. Det blev dock ingen upphämtning. Ett mållöst fem mot tre-läge i början av sista perioden följdes av ett 1-5-mål av Toni Rajala och ett 1-6-mål av Riley Holzapfel. 

- Sådana här matcher måste man också ta sig igenom. Vi gör det bra långa stunder idag, men kommer ändå inte till. Men vi gräver inte ner oss för detta, säger Hellgren. 

Växjö Lakers gjorde sin senaste match i tisdags - HV71 gjorde sin tredje match på fyra dagar och spelade så sent som under fredagskvällen.

- Men jag vet inte om det spelade in. De var riktigt ödmjuka inför uppgiften och gick in och spelade enkelt, precis som man ska göra när man har ett så tätt matchschema. Men jag tycker inte att vi såg ringrostiga ut: vi hade bra fart under skridskorna och skapade många chanser. 

Det blev också en tuff match för Mattias Modig som fick sent besked om sin medverkan efter att tilltänkte startmannen Scott Munroe känt sig krasslig. 

- Som matchbilden var så blev det en extremt svår match för honom. Långa stunder fick han stå och titta på när vi byggde bo i HV71:s zon för att sedan agera på frilägen, säger Hellgren. 

Nu blir det omladdning till tisdagens bortamatch mot Örebro. 

- Vi vill absolut upp i vinnarspåret igen, säger Hellgren. 

Redaktör Jonas Gustavsson