J20: Växjö krossade HV71
Publicerad: 2019-03-06
Under onsdagskvällen vankades det Smålandsderby i Växjö Ishall där Växjö körde över HV71 med hela 7-0 efter att Otto Henell blivit tvåmålsskytt i krossen.

Vilket derby vi fick i Växjö Ishall under onsdagskvällen. Växjö fullständigt krossade rivalen HV71 och kunde till slut vinna med utklassningssiffrorna 7-0.

Den första perioden innehöll många utvisningar, vilket helt naturligt resulterade i att det blev mål i numerärt överläge. Med 5.36 kvar av perioden satte nämligen Otto Henell 1-0 i powerplay. Innan den första perioden var slut utökade Lakers sin ledning till 2-0 genom Rasmus Järvelin.

I mitten av den andra perioden fick Växjö chansen i powerplay på nytt och lyckades utnyttja övertaget genom att sätta dit 3-0 bakom Victor Östman i bortamålet. Målet gjordes av Jakob Heljemo. Knappt fem minuter senare satte Otto Henell 4-0, även det målet i powerplay, innan Martin Fridén satte 5-0 till Lakers.

I början av slutakten blev det stort tumult där hela 18 utvisningsminuter delades ut till fyra olika spelare, två i respektive lag. Några minuter efter kaoset på isen satte Lukas Söderlund 6-0 innan Pavol Regenda skickade in spiken i kistan, 7-0, med knappt sju minuter kvar av matchen. Målet tillkom i numerärt överläge, vilket innebar att Lakers lyckades göra fyra powerplay-mål i matchen.

Kvällens storseger tog Växjö upp på en sjätteplats i tabellen med 21 inspelade poäng på 14 matcher. Därmed är Lakers endast två poäng ifrån femman Leksand och tre poäng efter fyran Linköping. Det ska tilläggas att Linköping spelat tre (!) matcher fler än Växjö.

• 1-0 (14:24) Otto Henell assist Jakob Heljemo, Tobias Aronsson – 5/4
  • 2-0 (16:07) Rasmus Järvelin assist Lukas Söderlund, Yegor Alanov
  • 3-0 (28:33) Jakob Heljemo assist Adam Bäckstrand, Pavol Regenda – 5/4
  • 4-0 (33:23) Otto Henell assist Tobias Aronsson, Adam Bäckstrand – 5/4
  • 5-0 (35:41) Martin Fridén assist Tom Fridén, Pavol Regenda
  • 6-0 (52:56) Lukas Söderlund assist Rasmus Järvelin, Simon Svensson
  • 7-0 (53:04) Pavol Regenda assist Jakob Heljemo, Otto Henell – 5/4

Skott: 34-26 (8-4, 14-5, 12-17)

Växjös nästa match spelas på lördag då man ställs mot Leksand. Leksand ligger en tabellplacering och två poäng före Lakers. Lördagens match blir därför extra viktig för att få en så bra tabellplacering som möjligt.