Inför Växjö – Rögle
Publicerad: 2021-05-03
Veckan inleds med en ny SM-final i VIDA Arena. Växjö leder finalserien med 1–0 i matcher och vill naturligtvis utöka sin ledning i afton inför bortamatcherna i Ängelholm.

Den första finalmatchen blev dramatiskt, där Växjö till slut drog det längsta strået.

Trots att Rögle vann skotten i den första perioden med 8–2 var det Lakers som tog ledningen då Richard Gynge lyckades spräcka nollan. I den andra perioden var det Växjö som skapade flest målchanser, men gästerna gjorde mellanaktens enda mål. Under slutakten återtog Växjö sin ledning då Pontus Holmberg skickade in 2–1 med knappt tio minuter kvar. Därefter jagade gästerna en kvitteringspuck, men Erik Källgren och Växjö-försvaret lyckades freda målet och hålla undan.

Under måndagskvällen väntar den andra finalmatchen lagen emellan. Växjö kommer göra allt som står i sin makt för att utöka ledningen till 2–0 medan Rögle givetvis vill kvittera matchserien och sätta sig i ett bra läge inför dubbla hemmamatcher i Skåne.

Växjö-backen Linus Nässén var nöjd över insatsen senast och vet vad som skall göras inför kvällens finalmatch.

-Jag tycker vi ska ta med oss vår andra period, även tredje. Vi spelar med en enorm styrka, stänger ner dom och skapar otroligt mycket chanser framåt också, säger Nässén inför kvällens match.

Även tränaren, Sam Hallam, var nöjd över andra och tredje perioden i den första finalen.

-Vi hittar ett spel med en högre fart med och utan puck. Jag är framför allt väldigt nöjd med att vi fortsätter spela i den tredje perioden på ett väldigt bra och smart sätt, sade Hallam på presskonferensen efter final 1.

Det återstår att se om Växjö lyckas spela till sig ytterligare en vinst i afton, eller kommer kanske Rögle knäcka koden och kvittera finalserien?

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 20:00.