Blytung förlust mot Rögle
Publicerad: 2020-02-20
Växjö Lakers gav Rögle en rejäl match i 40 minuter men en tuff första period och många utvisningar blev avgörande till Rögles favör.

Efter derbyt och de härliga tre poängen i tisdags var det dags att ta bussen ner till Skåne och Ängelholm för match mot Rögle. En match som hemmalaget direkt tar tag i och sätter en hög fart från första nedsläpp. Växjö Lakers rappa ben från i tisdags är inte riktigt med initialt och hemmalaget får dansa lite som man vill inledningsvis. Och med det kommer första utvisningen som ett brev på posten redan efter 3.11.

Och även om man lyckas hålla tätt så tar den här starten på krafterna och bara 28 sekunder efter man blivit fulltaligt så landar pucken i krysset bakom Fasth när Erik Andersson utnyttjar lite Lakersslarv mitt i zonen. Efter målet, som kom efter 5.33 hittar gästerna en period i perioden där man biter ifrån lite bättre i både spelet med och utan puck, och skapar då också ett par riktigt bra chanser. Dock utan att få utdelning.

Efter 12.25 kommer Dominik Bokk in på högerkanten och lyckas få in pucken bakom Fasth i en riktigt dålig vinkel, där pucken smiter in vid närmsta stolpen. Ett mål som Fasth garanterat vill ha tillbaka. Efter 2-0 målet tappar gästerna i stort sett allt känns det som och resten av perioden är Rögles helt och fullt. Hemmalaget vinner dessutom skotten med hela 10-3.

En svag första period blir till raka motstatsen i den andra. Vi ser ett Lakers som är betydligt mer samlat i allt man gör och man är betydlifgt rappare på skridskorna. Och i och med det så kommer även utvisningarna för Rögle. Den första kommer redan efter 1.49 på Nils Höglander som blir uppäten av Linus Skager i mittzon och tvingas till en hakning. Den andra kommer efter 6.25 på Craig Schira för en slashing.

Tyvärr ingen utdelning på dessa utvisningar även om faktiskt PP spelet ser riktigt bra ut för dagen. Men belöningen ska komma efter 14.11 när Pontus Holmberg hittar Sylvegård med en snabb passning nerifrån och samtidigt sticker Karlström på vänsterkanten med full fart och Sylvegård slår passet perfekt till framstörtande Karlström som trots hakning baifrån skjuter förbi en så långt omutlig Roman Will i Röglekassen.

En riktigt bra period av gästerna som inte bara spelar bra, utan är klart värda mer än ett mål med tanke på skottstatistiken i den andra som slutar 17-7 i Lakers favör. Inget snack alltså.

Växjö Lakers fortsätter att göra riktigt bra saker i den tredje perioden och man jagar hemmalagets 2-1 ledning. Och man skapar fantastiska lägen och mitt i en stor målchans slår Shinnimin klubban ur näven på en Rögleback och hux flux efter stort spelövertag får Rögle PP spel. Och även där har man flyt när ett skott ändrar riktning precis när Fasth är på väg i en sidledsförflyttning och istället för 2-2 har vi 3-1 på tavlan, inte helt rättvist. Målet kommer efter 9.00.

Efter 11.55 åker Pontus Holmberg ut, men Lakers spelar bra i sitt boxplay där Shinnimin och Horak jobbar fast pucken och får Rögle till att ta en utvisning genom Ted Brithén. Och man sätter upp ett bra tryck i 4 mot 4 spelet. Men regeln om alltings jävlighet gör sig åter igen påmind när Rögle vinner pucken, anfaller rakt och Lukas Bengtsson avslutar kliniskt och matchen är avgjord efter 13.51.

Lakers försöker när Everberg får en tvåa. Man tar då ut målvakten och får 6 mot 5. Men tyvärr genererar inte detta försök någonting. Istället åker Ilari Melart ut med ca 1.40 kvar att spela och där utökar Rögle till 5-1 vilket blir slutresultatet denna kväll. En kväll där Lakers gör det bra sett över de sista 40 minuterna, men idag blir första perioden och utvisningarna det som avgör till Rögles fördel.

Ny match på lördag när Linköping kommer på besök i Vida med matchstart kl. 18.00. Glöm inte säkra din biljett.