Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt

Växjö Lakers nollade i derbyt

1 februari 2020 20:30
Referat

Ännu ett derby och ett Växjö Lakers med revansch att utkräva. Men HV71 ville annat och kunde nolla Lakers i Kinnarps Arena, när man tog sin tredje derbyseger den här säsongen.


Derby nummer tre mot HV71 den här säsongen. Ett lag vi haft väldigt svårt mot de senaste två Åren. Därför kändes starten oerhört viktig den här aftonen, särskilt med tanke på hur det startade i Luleå i torsdags, men det blir en tuff start även idag. I HV:s första anfall ner bakom Andrén i målet tar Linus Högberg direkt en fasthållningsutvisning. Endast 24 sekunder har då gått på matchuret. Drygt minuten senare kommer den här lördagens första mål i Kinnarps Arena när Juuso Ikonen slänger in pucken utmed isen och den går på Rahimis skridskor och in, 1-0 till HV71 efter 1.44.

Lakers har väldigt svårt att få till något eget spel över huvudtaget. Och det dröjer ända till den 13:e minuten innan vi ser det första skottet på mål från gästerna. Och det är Rahimi som själv åker in med pucken och försöker trycka in den när han är på väg runt målburen. En minut senare kommer det andra skottet när Horak får en passning in i slottet och skjuter. Tyvärr rakt i magen på Jonas Gunnarsson. Lakers lyfter upp spelet i slutet av perioden men de där riktiga chanserna uteblir. Första perioden slutar 1-0 till hemmalaget som även vinner skotten med 9-5.

Den andra perioden är endast 3.05 gammal när Marcus Paulsson får sätta sig på botbänken för en hakning. Då tar HV chansen att utöka sin ledning till 2-0 genom Martin Thörnberg efter ett snabbt avslut direkt i ingången i offensiv zon, och klockan stannar på 3.42. Gästerna har fortsatt väldigt svårt att hitta någonting att gå på. Bästa läget får väl Marcus Sylvegård efter en bjudning från av förra Lakersspelaren Linus Fröberg. Men Alexander Bergqvist hinner i mellan och täcker ut skottet.

Istället hittar hemmalaget en kontring mitt i perioden där Filip Sandberg och Linus Sandin spelar bort både backar och Andrén så att Sandin kan lägga pucken i öppen bur. Istället för en reducering ser vi istället tunga 3-0 på tavlan efter 9.25. Lakers fortsätter samtidigt att dra på sig utvisningar vilket ger HV momentum. Både Tim Erixon och Martin Lundberg tar varsin utvisning i den andra hälften av andra perioden.

Matchen kunde egentligen avgöras helt i dessa lägen men gästerna lyckas hålla hemmalaget borta från nätet. Lakers spelar upp sig i slutet av perioden och man skapar lite halvchanser, dock inga riktigt heta. Man har fortsatt svårt att komma in i de farliga områdena på insidan. Hemmalaget vinner även den andra perioden, denna gång med 2-0, och även skotten med 11-5. 10 skott på mål totalt av gästerna efter två perioder gör det givetvis oerhört svårt att få in pucken.

Den tredje perioden blir inte heller den nått positivt om man håller på Växjö, 4.34 in får Linus Sandin raka in sitt andra mål för kvällen och vi ser 4-0 på tavlan. Gästerna hittar ingenting som kan ta dom framåt. 6.09 kommer istället ytterligare en utvisning på Lakers genom Casey Bailey och HV sätter då sitt 3:e PP mål denna afton. Denna gången är det Axel Holmqvist som får näta och ändra resultatet till 5-0 efter 7.35.

Gästernas svaghet ikväll fortsätter, nämligen utvisningarna. När slutsignalen går räknar vi till 18 utvisningsminuter på Lakers mot 2 för hemmalaget. Vi tar 6 minuter i den sista perioden. Matchen är precis som i tosrdags avgjord vid detta lag. Skillnaden blir att vi idag inte får hål alls framåt. Slutsiffrorna skrivs till 5-0 och HV vinner skotten även i den tredje, dock med mindre marginal (12-11). Totalt vinner man dock med 32-21.

Ett landslagsuppehåll står nu för dörren och vi återkommer nästa gång den 11/2 med hemmamatch mot Rögle BK i Vida Arena. Se till att säkra upp din plats till den matchen.