Lägesrapport J18
Publicerad: 2020-08-02
J18
Imorgon är det två veckor sedan Växjö Lakers J18 återsamlades. Vi har kört en lägesrapport med assisterande sportchef Patrik Hall.

För snart två veckor sedan drog J18 igång efter semesteruppehåll. Vad kan du säga om 2020/21 års trupp?
- De såg hungriga ut. Joel Rönnmark och Jacob Strandberg har gjort ett bra jobb att preparera och kommunicera ända sedan säsongen stängde ned i mars så att grabbarna inte påverkades alltför mycket i sin träning trots att skolorna varit stängda och verksamheten på plats varit begränsad och anpassad. Som alltid är det väldigt spännande med några nya killar som flyttar hit och några som mest spelat U16 tidigare och tar stora kliv på kort tid.

Från egna verksamheten (U16 elit) kommer åtta killar. Vad betyder det att ha en stark tillväxt underifrån?
- Det är alltid en strävan av många skäl, så det är jättekul att spelare som varit här i verksamheten och duktiga talanger som kommit in från andra klubbar i regionen kan bygga vidare på det som gjorts bra i mindre klubbar och ta sin elitsatsning vidare. Det ger en bra bas om kullarna kan bestå av mer spelare här nedifrån och vara vana vid hur saker fungerar i Lakers.

Vad har det kommit in för nya spännande namn?
- Utöver de som kommer upp från U16 så är det fyra Stockholms-killar som nu flyttat hit och ska börja på hockeygymnasiet. Albin Pedersen kommer från AIK, Casper Nässén från SDE, Kalle Broed från Hässelby och Ludvig Mellgren från Haninge. Den sistnämnde är back medan de övriga är forwards.

Som för alla blev det även för ju ett snöpligt slut på föregående säsong. Hur ser säsongens målsättning ut?
- Prio 1 är alltid att hjälpa spelarna att bli bättre, genom träning, genom rådgivning, genom struktur och kravbild. Ingen ska känna någon stress över en tabell i oktober i J18 men självklart vill alla involverade göra så bra ifrån sig som möjligt. Gruppen får gemensamt komma fram till rimliga mål med lagets säsong men så som serierna är uppdelade är hösten en serie där de fem bästa lagen i södra Sverige kvalificerar sig för Allsvenskan, så det brukar bli naturligt att sikta på att vara ett av de fem.

PR & Kommunikation Carolina Toresson