Inför Växjö - Frölunda
Publicerad: 2021-10-21
I kväll väntar ett häftigt toppmöte i VIDA Arena då Växjö gästas av serieledaren, Frölunda.

I lördagskväll lyckades Växjö vinna säsongens första smålandsderby mot Oskarshamn. Matchen spelades i Be-Ge Hockey Center och var en jämn och underhållande tillställning.

Hemmalaget öppnade målskyttet i mitten av den första perioden till hemmafansens stora glädje. Innan de första 20 minuterna var till ända hade Växjö både kvitterat och tagit ledningen genom mål av Richard Gynge och Olle Lycksell.

I den andra perioden kvitterade Oskarshamn efter endast tre minuters spel. 52 sekunder senare återtog Lakers ledningen då Hugo Gustafsson hittade nätmaskerna. Sedan fastställde Robert Rosén slutresultatet till 4–2 i den tredje perioden.

I och med segern senast har Växjö spelat in 21 poäng på elva matcher och ligger på en fjärdeplats i tabellen med samma antal pinnar som trean Leksand. Lakers har fyra poäng upp till serieledaren, Frölunda. Det ska även tilläggas att Göteborgslaget spelat en match mer än Växjö.

Under torsdagskvällen möts just Växjö och Frölunda i en, på förhand, spännande drabbning. Matchen spelas i VIDA Arena, där Lakers normalt sett är väldigt starka inför sina fantastiska hemmasupportrar.

Frölunda är inne i en hysterisk form med nio vinster på tio tävlingsmatcher. Sju av segermatcherna har kommit in den inhemska ligan och ytterligare två vinster har tagit i gruppspelet av Champions Hockey League. Periodens enda förlust kom för en vecka sedan på hemmaplan mot Rögle, där toppkonkurrenten vann med uddamålet 3–2.

Växjö och Frölunda möttes fyra gånger under fjolårssäsongen:

• 02-04-21 | Frölunda – Växjö 2–1
  • 29-03-21 | Växjö – Frölunda 3–2
  • 01-12-20 | Växjö – Frölunda 8–0
  • 15-10-20 | Frölunda – Växjö 3–2

Fjolårssäsongens samtliga inbördes möten slutade med hemmavinst, där Växjös 8–0-vinst (!) sticker ut extra mycket. Övriga tre fajter slutade med uddamålet. De båda lagen möttes även en gång under årets försäsong i en match som Frölunda vann med klara 5–1.

Hela elva raka inbördes möten (alla sammanhang inräknat) har slutat med att det lag som står som hemmalag segrat. Den trenden får mer än gärna hålla i sig även under torsdagskvällen.

Aftonens fajt är såklart högintressant då Växjö vill ta sin andra raka vinst och närma sig serieledaren i tabellen. Samtidigt har Frölunda chans att göra ett litet ryck i toppen av SHL. Räkna med två lag som kommer gå för vinst i ett kokande VIDA Arena.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19:00. Arenan öppnar redan 17:00. Välkomna då!

Visste du att…

… Frölunda och Växjö är SHL:s mest målglada lag med 39 respektive 37 gjorda mål.

… Richard Gynge och Robert Rosén ligger alltjämt etta och tvåa i poängligan.

… Ryan Lasch är Frölundas bäste poänggörare och ligger på en fjärdeplats i poängligan.

… Växjö har inte förlorat en hemmamatch mot Frölunda, efter ordinarie speltid, sedan 2016.

… Det är seriens två bästa powerplay som gör upp i afton. Frölunda har en procent på 39,39 medan Växjös är strax under på 37,50.