Manuel Ågren har signat
Publicerad: 2022-04-26
Nyhet
Vi fortsätter presentera nyförvärv och välkomnar 28-åriga forwarden Manuel Ågren, senast från Djurgården Hockey.

28-åringen Manuel Ågren kommer från Kristdala, som ligger strax utanför Oskarshamn, där han växte upp och började spela hockey. Junioråren inleddes i moderklubben IK Oskarshamn men bestod även av spel i Färjestad BK och Modo Hockey innan han återgick till hemstaden och gjorde A-lags debut. Ågren gjorde fyra säsonger i HockeyAllvenskan och IK Oskarshamn där han spelade 198 grundseriematcher och stod för hela 89 poäng (50+42).

2018 flyttade Manuel upp till Stockholm för spel i Djurgården Hockey där han varit fram tills nu. Det har däremot varit en sjukdoms- och skadefylld tid i huvudstaden, under sina fyra säsonger har Ågren spelat 97 grundseriematcher i SHL och stått för 34 poäng (17+17). Nu står det klart att vänsterforwarden är redo för nya utmaningar i Växjö Lakers.

"Jag är i trygga händer"

- Det ska bli kul att flytta till Växjö och Småland igen. Jag har träffat delar av teamet och det känns att jag är i trygga händer vilket är skönt med tanke på min rehabilitering. Jag ser fram emot att snöra på mig skridskorna och ha lite skoj igen, säger Ågren som anlände till Växjö i helgen.

Manuel Ågren blir det andra nyförvärvet att presenteras i sportchef Henrik Evertssons lagbygge som successivt tar form.
- Manne befinner sig just nu i en längre rehabperiod efter en skada under förra säsongens inledning. När den rehaben är över så kommer vi ha en väldigt användbar spelare som bidrar i de flesta avseenden i spelet. Skridskoåkning är den kvalitet som sticker ut men de flesta egenskaperna håller en god klass hos Manne.

Kontraktet sträcker sig över två säsonger, till och med 2023/2024.

Häng med i lagbygget 2022/2023.
» Lagbygge

PR & Kommunikation Clara Berglund