Inför Växjö – Örebro
Publicerad: 2020-02-29
Inför
Månadens sista dag är kommen och den bjuder på match i VIDA Arena där Örebro står för motståndet.

Februari-månads sista dag är kommen och den bjuder på fin underhållning då Växjö tar sig an Örebro i VIDA Arena under lördagskvällen. För Lakers del handlar det om att hålla Brynäs och Linköping bakom sig i tabellen, medan gästande Örebro har häng på en topp 6-plats.

Det är två relativt formsvaga lag som gör upp i Växjö i afton. Lakers har förlorat tre av sina fyra senaste matcher medan Örebro endast vunnit en av sina sju senaste fajter.

Växjö gästade Leksand senast där man öppnade bra då Richard Gynge satte 1-0 redan efter 4.58. Därefter tog hemmalaget över och vann till slut matchen med klara 4-1.

Örebro spelade på hemmaplan senast där Malmö gästade. Trots att hemmalaget sköt 33 skott på mål lyckades man inte peta in någon puck och föll till slut med 0-2.

Kvällens match mellan Växjö och Örebro blir den sista lagen emellan under säsongens grundserie. Det innebär att de möts tre gånger tidigare under säsongen, där samtliga fajter slutat med hemmavinst. Örebro har vunnit sina hemmabataljer med 2-1 och 4-1 medan Växjö vann den senaste matchen i VIDA Arena med 2-0 efter mål av Erik Josefsson och Jakob Forsbacka Karlsson.

Det må vara två lag som kommer från förluster som drabbas samman i kväll, men det är också två revanschsugna lag som kommer göra allt för att bryta sin förlustsvit och förlänga motståndarens istället. Dessutom är matchen viktig för såväl Växjö som Örebro.

Missa inte chansen att se denna fajt på plats och heja fram Lakers till viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats. Matchen har nedsläpp 18.00. Arenan öppnar redan 16.00 – Välkomna då!

Timmy