Andra utbildningstillfället av LCP
Publicerad: 2017-11-22
Ungdom
Under onsdagskvällen hölls det andra utbildningstillfället av Lakers Coach Program. En lyckad kväll där cirka 70 ungdomsledare deltog.

Ikväll var det dags för den andra LCP-utbildningen i VIDA Arena. Runt 70 aktiva ledare från, i största del Växjö Lakers organisation, men även från andra klubbar i regionen, var med och lyssnade på dagens uppställning som bestod av sportchef, Henrik Evertsson, huvudtränare Sam Hallam och assisterande tränare Jörgen Jönsson.

Temat för kvällen var ledarskap där Henrik, Sam, och Jörgen berättade om hur de jobbar med struktur i sin vardag samt olika verktyg i den dagliga kommunikationen med sin omgivning.

Inför säsongen 2017/18 jobbade man fram en ledarmanual, LCP (Lakers Coach Program) som nu ska implementeras hos samtliga ungdomstränare i Växjö Lakers verksamhet.

- Det är viktigt att vi jobbar efter en gemensam plan så att vi alla rör oss i samma riktning. Tanken är att LCP ska vara ett verktyg som ska underlätta för våra ledare samtidigt som vi kvalitetssäkrar arbetet inom ungdomsverksamheten, förklarar Calle Steen, sportsligt ansvarig i ungdomsverksamheten.

Temat under det första utbildningstillfället var individuell utveckling där SDE:s Sportchef, Daniel Broberg var inspiratör och bjöd på såväl teori som praktik.

» Läs mer om första utbildningstillfället av LCP

PR & Kommunikation Carolina Toresson