Inför Växjö – HV71
Publicerad: 2020-08-15
Det blev förlust i premiären då Rögle lyckades besegra Växjö i VIDA med 3-1. Hemvändaren, Robert Rosén, noterades för Lakers enda mål i matchen. Redan under lördagseftermiddagen är det återigen dags för hemmamatch då rivalen, HV71, gästar.

Under torsdagskvällen premiärspelade Växjö hemma mot Rögle. Gästerna var det bättre laget i de två första perioden och ledde också välförtjänt med 2-0 inför slutakten. Väl där gjorde Lakers en bra period och fick också in en reduceringspuck då hemvändaren, Robert Rosén, satte 1-2 med drygt nio minuter kvar av den ordinarie speltiden. Närmare än så kom dock inte Växjö, utan istället fastställde Rögle slutresultatet till 3-1 i tom kasse.

Redan i eftermiddag får Växjö en ny chans till säsongens första seger då rivalen HV71 kommer på besök i VIDA Arena. Jönköpingslaget har, precis som Växjö, hunnit med att spela en försäsongsmatch så här långt. Den matchen spelades under torsdagen i Kungsbacka där man ställdes mot Frölunda. Efter två spelade perioder var ställningen 1-1, men i den tredje perioden växlade HV71 upp och gjorde tre mål och vann till slut matchen med övertygande 4-1.

Under fjolårssäsongen möttes de båda lagen fyra gånger i SHL där HV71 vann tre av matcherna. Jönköpingslaget vann sina hemmamatcher med klara 4-1 och 5-0 och däremellan besegrade man Lakers med 4-2 i VIDA Arena. Växjö vann dock det senaste mötet, som spelades i VIDA Arena i mitten av februari, med klara 5-1 efter att man vunnit mellanakten med hela 3-0.

Vare sig det är en grundseriematch eller träningsfajt brukar matcherna mellan Växjö och HV71 bli något speciellt. Smålandsderby får alltid spelarna att tända till lite extra och vi blickar framemot en härlig tillställning under lördagseftermiddagen.

Lördagens match spelas i VIDA Arena och har nedsläpp klockan 16:00. Matchen sänds på C More.