• Huvudsponsorer

Tifo och intro från Kvartsfinal 6

29 mars 2016 15:30
JONAS LJUNGDAHL / Bildbyrån
JONAS LJUNGDAHL / Bildbyrån
Nyhet

I samband med söndagens Kvartsfinal 6 hemma i VIDA Arena fick vi ta del av det största tifot någonsin i Växjö Lakers historia, närmare 517,5 kvadratmeter. Bakom det stora mästerverket ligger Oscar och Oskar, två 16-åriga supportrar och eldsjälar som tillhör Lakers Lakejers Tifogrupp.


**När började ni med tifot?
**- Vi började första veckan i januari, så för ganska exakt 12 veckor sedan.

Hur har ni gått till väga för att förverkliga det här mästerverket?
- Vi började med att komma på ett motiv tillsamans. Därefter försökte vi få tag på material att måla på, ett slags tyg. När vi väl hittade det var det bara att sy som gällde tills vi fick ihop en stor duk. Det gick åt sammanlagt 517,5 kvardratmeter tyg och cirka 7 km tråd till det här tifot.

Och hur ser den kreativa processen ut?
- Vi kombinerar att skissa för hand och ibland med hjälp av projektor. När vi skissar för hand används den klassiska rutförstoringen. Annars gäller det att få upp tyget mot en lämplig vägg för att kunna skissa. Därefter så införskaffar vi färg. Sedan får man ta och måla efter skissen. De lite större områden målar vi med rollers och detaljarbetet med mindre penslar. Till det här tifot gick det åt cirka 130 liter färg.

**Hur lång tid har det tagit att få det klart?
**- Vi har jobbat med det sedan vi började första veckan i januari. Totalt har vi lagt ner cirka 550-600 timmar. Vi är ju bara två stycken men har under resans gång fått lite hjälp av diverse personer. Vi jobbade fram till 06:30 på påskdagsmorgonen då det äntligen var klart!

Med vilka medel har ni kunnat finansiera det här fantastiska tifot?
- Finansieringen kommer från bland annat Lakers Lakejer men även insamlingar. Sedan försöker vi hitta lite sponsorer och samarbetspartners.

Vad säger ni om resultatet?
-
Det var inte förrän under matchen som vi såg helheten på bild och film vilket var jättehäftigt. Vi är jättenöjda!

Se introt och tifot från Kvartsfinal 6 nedan eller via länken. » Intro & Tifo