Söndag Sön 5 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec

Armstrong: "Alla är snyggare i Sverige..."

16 augusti 2013 14:37

Colby Armstrong ansluter till Växjö Lakers trupp i Finland - och det är en inspirerad och nyfiken kanadensare som kommer till Europa för första gången.


– Jag åker på söndag och kommer direkt till Finland. Det blir en lång resa, men det är skönt att äntligen få komma iväg. Jag har flera svenska vänner, som till exempel Tobias Enström, som har berättat mycket gott om Sverige, så jag ser verkligen fram emot det här, berättar Colby Armstrong.

30-åringen har varit en ordinarie NHL-spelare i sju säsonger och spelade den gångna vintern i klassiska Montreal Canadiens. Att spelare med hans meritlista i hans ålder väljer att sticka till Europa är inte speciellt vanligt.

– Jag hade kommit till en punkt i karriären där jag fastnat i tredje- och fjärdekedjan med mindre istid. Jag har ramlat ner i hierarkierna och inte fått spela den ishockey jag vill, säger han.

– Jag bad min agent kolla runt lite och jag ville till Sverige eller Schweiz eftersom jag spelat med killar från de länderna och hört mycket bra. När Växjö Lakers kom upp på tapeten var det direkt intressant, jag får chansen att spela i en bra och offensiv roll och det känns bra både för mig och min karriär.

Växjö Lakers blir en ny erfarenhet - men han har hört sig för om klubben och känner också ett par av de nya lagkamraterna.

– Jag känner Dustin Johner som spelat i klubben innan, och han hade bara bra saker att säga om staden och organisationen. Jag har spelat VM med Cory Murphy, så honom har jag koll på. Och jag spelade med Noah Welch i Pittsburgh, han bodde till och med i min lägenhet.

Hur var det att ha Noah som inneboende?
- Han fick bo i källaren (haha). Och så fick han komma upp ibland och laga lite mat (haha). Nä då, han är en bra kille, nu har han ju både fru och hund. Han är en rolig kille.

För den som har koll på Colby Armstrong så vet man att han är aktiv på Twitter - och att han har massor av följare (nästan 160 000).

– Jag har fått många följare genom åren eftersom jag varit på många olika platser och i många olika lag. Nu vill jag få upp antalet svenska följare och det ska jag försöka fixa när jag kommer till Växjö, säger Colby.

– Jag gillar verkligen Twitter. Det är ett bra sätt att ha kontakt med fansen, man når ut till dem och kan snacka med dem. Ibland får man negativa saker, men mestadels är det bara roliga saker. I år blir det också ett bra sätt för mig att hålla kontakten med fansen hemma i Nordamerika.

Om man läser på Twitter som verkar det vara många av dina fans som vill köpa Växjö Lakers-prylar nu?
- Ja, vi får fixa lite Colby Armstrong-tröjor (haha).

Du berömde också Växjö Lakers-tröjan på Twitter?
- Ja, jag tycker den ser cool ut. Det är en riktigt snygg logo med lejonet och skölden. Den ser lite "bad ass" ut. Det känns annorlunda. Det kommer bli ärofyllt att ha på sig den tröjan.

Höstens äventyr blir Colbys första i Sverige.

– Vad jag vet om Växjö? Det är inte så mycket. Jag vet att det bor runt 70 000 personer där, att det är omgett av sjöar och att det finns bra möjligheter att fiska och jaga. Jag vet också att det finns ett stort universitet och att befolkningen dubblas under skolåret. Det ska vara en ung och rolig stad med mycket energi.

Du visste ju ganska mycket?
- Jag har kollat upp det en del. Det ska bli skoj att uppleva kulturen. Och få chansen att dricka kaffe som alla gör där.

Är du kaffedrickare?
- Absolut.

Du vet att kaffet är bättre i Sverige än i Nordamerika?
- Ja (haha). Men allt är bättre i Sverige. Jag snackade med min kompis Kris Beech som varit i Sverige några och som ska gifta sig med en svensk tjej, och han sa att Sverige är som Kanada, det är bara det att alla ser bättre ut och är snyggare (haha). Jag ser fram emot att komma dit för att dra ner snygghetssnittet lite (haha),

För Colby Armstrong blir det in i hetluften direkt. Under veckan i Finland blir det hård träning och tre matcher.

– Det blir en rivstart. Jag har bara spelat några få matcher på stor is, så det blir en del saker som blir annorlunda för mig. Jag kommer behöva lite anpassning. Förhoppningsvis går det ganska snabbt så att jag kan börja bygga upp en bild av hur jag ska spela och därefter sätta upp egna mål med säsongen. Men först och främst måste jag lära mig hur spelet fungerar.