Inför Växjö - Rögle
Publicerad: 2021-09-25
Inför
Under lördagen är det dags för en repris på fjolårets SM-final mellan Växjö – Rögle. Räkna med en sevärd och häftig tillställning lagen emellan.

Senast hade Växjö en 2–0-ledning mot Brynäs inför den tredje perioden. Allt såg frid och fröjd ut, men Gävlelaget ville annat. Faktum är att Brynäs gjorde sex (!) mål under slutakten och vann till slut med 6–4.

För Lakers del var det lagets andra förlust på fyra matcher. Redan under lördagskvällen jagar man nya poäng då vårens SM-finalmotståndare, Rögle, väntar på hemmaplan.

Rögle har öppnat säsongen fint med två vinster på lika många matcher. Först besegrade man Örebro med 3–2 och i matchen efter Leksand med 5–1. Det ska tilläggas att båda vinstmatcherna kommit på bortais.

I kväll drabbas de båda lagen samman för första gången sedan SM-finalen i våras. Den finalserien vann Växjö med 4–1 i matcher efter en strålande insats. I grundserien möttes de fyra gånger, där samtliga fajter slutade med hemmavinst. Lakers har således plusstatistik på Rögle sett till det senaste året.

Inför kvällens möte har Växjö fem raka hemmavinster mot Ängelholmklubben. Kommer det bli en sjätte vinst också? Vi håller alla tummar för det!

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 18:00. Välkomna då!

Visste du att…

… Växjö har vunnit 14 av sina 17 senaste hemmamatcher (alla sammanhang inräknat).

… Rögle har vunnit fem av sina sex senaste bortamatcher (alla sammanhang inräknat).

… Richard Gynge, Robert Rosén och Julius Nättinen ligger etta, tvåa och trea i SHL:s poängliga efter att tillsammans gjort 27 (!) poäng på fyra matcher.

… Växjö har nästbäst powerplayprocent i SHL med sina 35,71 %.

… Rögle har alltjämt inte släppt in något mål i numerärt underläge.

Timmy Renud