J20: Andra raka segern
Publicerad: 2020-02-17
J20
Under söndagen tog Växjö sin andra seger i helgen då man besegrade Luleå med 6-4 efter ytterligare ett målkalas. Lakers svarade för en stark sista period där man bland annat smällde in hela fyra mål.

Växjö vann på nytt under söndagen och återigen var det ett målkalas i Växjö Ishall. Denna gång besegrade man Luleå med tennissiffrorna 6-4 efter att Växjö gjort fyra av sina mål i den tredje perioden.

Växjö skapade mest i den första perioden, men det var ändå gästerna som gick till pausvila med en 1-0-ledning då Radek Muzik lyckades överlista Martin Von Schoultz i hemmamålet redan efter 1.36.

I början av den andra perioden utökade Luleå sin ledning i numerärt överläge. Därefter vaknade Växjö till liv på allvar. Först reducerade Lucas Edmonds till 1-2 innan Victor Stjernborg satte 2-2 i numerärt underläge knappt fem minuter från slutet av perioden.

Hemmalaget fortsatte trumma på i den tredje perioden och lyckades ta ledningen efter knappt halva den tredje perioden spelad. Denna gång var det Adam Bäckstrand som hittade nätmaskerna. Muzik skulle dock återigen näta för Luleå och han kvitterade således matchen till 3-3. Därefter tog det roliga slut för gästerna. Lucas Edmonds satte nämligen 4-3 i powerplay och William Magnusson 5-3 några minuter senare. Luleå lyckades förvisso reducerade till 4-5, men med fem sekunder kvar av den ordinarie speltiden fastställde Hugo Wirell slutresultatet till 6-4 i tom kasse.

I och med segern avancerade Växjö förbi Luleå i tabellen och ligger numera sexa med sina 14 poäng på tio matcher. Man är en poäng före sjuan Luleå och endast en poäng bakom femman HV71.

Skott: 37-24 (10-5, 12-11, 15-8)

På onsdag är det dags för ny match då Växjö gästar Frölunda. Göteborgslaget ligger tvåa i tabellen med 24 inspelade poäng på tio matcher. Senast besegrade man MODO på hemmais med 5-2.