Inför Växjö – Brynäs
Publicerad: 2019-02-14
Inför
Matcherna duggar tätt när det vankas slutspurt av SHL. I afton är det dags för ny kamp då Brynäs gästar i VIDA Arena. En mycket viktig match där kampen kring slutspelsstrecken går vidare.

Ny dag och ny match. I kväll spelar Växjö sin första hemmamatch sedan 5-3-vinsten mot Rögle lördagen den 2 februari då åttan Lakers tar sig an tian Brynäs i en mycket viktig match kring slutspelsstrecken.

Växjö ligger, som tidigare nämnt, åtta i tabellen med 62 poäng på 40 matcher. Lakers är bara två poäng bakom Skellefteå som innehar den sjätte och sista direktplatsen till kvartsfinal, men samtidigt är man endast två poäng före tian och kvällens motståndare, Brynäs, samt tre poäng före elvan Rögle, som i skrivande stund ligger utanför en slutspelsplats. Kvällens match är därför ytterst viktig i slutspelsracet.

Växjö har haft det tungt på slutet, främst på bortaplan, och sjunkit i tabellen. Årets grundserie är dock så pass jämn att ett par segrar i följd kan få laget att avancera flera platser i tabellen. På hemmaplan är Lakers seriens poängbästa lag med hela 46 inspelade poäng på 20 matcher. Växjö har vunnit 13 av de 15 senaste hemmamatcherna och tagit poäng i samtliga. Ruskigt imponerande facit.

Kvällens motståndare, Brynäs, ligger, som tidigare nämnt, på en tiondeplats i tabellen endast två poäng bakom Växjö. Gävlelaget har spelat bra på slutet och vunnit tre av de fem senaste matcherna efter ordinarie speltid.

Växjö och Brynäs har mötts tre gånger tidigare under säsongen och kvällens match blir således det sista mötet lagen emellan i årets grundserie. Växjö har vunnit två av de tre tidigare mötena under säsongen där man senast vann med 3-2 efter förlängning hemma i VIDA Arena i början av det nya året. Roman Horák kvitterade till 2-2 i den tredje perioden och avgjorde sedan under övertiden. Tjecken har gjort mål i samtliga tre matcher mot Brynäs under säsongen, fyra totalt.

Ser man till inbördes möten, om man räknar med slutspelsmatcher, så har Växjö vunnit fem av de sex senaste matcherna mot Brynäs och åtta av de tio senaste. Hemma i VIDA Arena har Lakers sex raka vinster mot Brynäs och i afton spelar Växjö för att förlänga den sviten.

Kvällens match har alla förutsättningar för att bli en underhållande och minnesvärd match. Båda lagen kommer göra allt för att kamma hem de tre poängen och avancera uppåt i tabellen. Det förlorande laget riskerar att ligga utanför en slutspelsplats när kvällens omgång summeras. Den risken vill såklart inget av lagen ta.

Kom och stötta fram seriens bästa hemmalag till en ny vinst i VIDA Arena i kväll när det väntar stor dramatik och viktigt möte i kampen om slutspelsplatserna.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Välkomna då!

Timmy Renud