J20: Derbyvinst i Jönköping
Publicerad: 2019-01-09
Ett effektivt Växjö bortabesegrade HV71 under tisdagskvällen med klara 5-2. Detta efter att Jakob Heljemo svarat för ett hattrick då han gjorde ett mål i varje period.

Växjö vann derbyt mot HV71 i Kinnarps Arena under tisdagskvällen. Trots att Lakers endast sköt 17 skott på mål vann man med klara 5-2 efter att Jakob Heljemo svarat för ett hattrick i matchen.

Hemmalaget fick dock en smakstart på matchen då man tog ledningen redan efter 2.36. Simon Ericsson kvitterade dock HV71:s ledning knappt fem minuter senare. Hemmalaget skapade flest målchanser under den första perioden, men det var Lakers som skulle gå till pausvila som ledare. Med fyra minuter kvar av perioden gav nämligen Jakob Heljemo gästerna ledningen med sitt 2-1-mål.

Växjö fick minst sagt en pangstart på den andra perioden. Efter endast 31 sekunder utökade Tobias Aronsson Lakers ledning till 3-1 och knappt två minuter senare gjorde Jakob Heljemo sitt andra mål för kvällen, vilket betydde 4-1. Det ska tilläggas att målet tillkom i spel 3-mot-5! De två snabba målen blev mellanaktens enda.

I början av den tredje perioden reducerade HV71 genom Anton Heikkinen, men närmare än så kom inte Jönköpingslaget då Lakers-målvakten, Jesper Eliasson, vägrade släppa någon mer puck förbi sig. Istället kunde Jakob Heljemo fullborda sitt hattrick då han skickade in spiken i kistan, 5-2, i tom kasse med 33 sekunder kvar av matchen.

De tre inspelade poängen i derbyt tog Växjö upp på en femteplats i tabellen efter två omgångar. Lakers har samma poäng som fyran MODO och trean Leksand och är två poäng ifrån serieledarna, Frölunda.

Skott: 29-17 (10-6, 4-7, 15-4)

Växjös nästa match spelas på hemmaplan lördagen den 12 januari. Matchen spelas i Växjö Ishall med nedsläpp 14.00 där Stockholmslaget Djurgården står för motståndet. Djurgården har, precis som Växjö, inlett J20 SuperElit Top 10 med en vinst och en förlust. Senast besegrade man Luleå på hemmaplan med tennissiffrorna 6-4.