J20: Helgsummering
Publicerad: 2017-10-01
Växjö hade en väldigt tuff helg där det blev förlust, på hemmaplan, mot Färjestad i lördags och Örebro under söndagen.

Lakers J20-lag inledde årets säsong starkt, men när det vankades två matcher på hemmaplan i helgen kammade laget noll poäng efter förluster mot Färjestad och Örebro.

Lördagens match mot Färjestad blev en jämn historia. David Madsen gav Lakers ledningen, assisterad av Dominik Bokk och Gabriel Seger, i mitten av den första perioden, men knappt tre minuter senare kvitterade Färjestad.

I den andra perioden tog Växjö ledningen på nytt, denna gång var det Ludwig Wistén som lyckades överlista Olle Eriksson-Ek i bortamålet. Målet tillkom i numerärt överläge där Alexander Sunnefors och August Nilsson spelade fram till målet. Gästerna skulle dock återigen kvittera relativt omgående, även det målet gjordes i powerplay.

Växjö skapade de bästa målchanserna i den tredje perioden, men lyckades inte peta in någon puck. Istället fick Karlstadslaget ett powerplay, med 7.46 kvar av den ordinarie speltiden, som man utnyttjade. Filip Nordström satte 3-2 bakom Pontus Eltonius i hemmakassen och fixade därmed tre poäng till Färjestad.

• 1-0 (13:40) David Madsen assist Dominik Bokk, Gabriel Seger
  • 1-1 (16:31) Filip Nordström assist Herman Johansson, Carl Berglund
  • 2-1 (23:09) Ludwig Wistén assist Alexander Sunnefors, August Nilsson – 5/4
  • 2-2 (27:15) Mikael Hedlund assist Oskar Bäck, Wilson Johansson – 5/4
  • 2-3 (54:08) Filip Nordström assist André Fredriksson, Daniel Levein – 5/4

Skott: 26-21 (5-8, 9-9, 12-4)

Under söndagen var det Örebro som kom på besök till Växjö och fick med sig alla tre poängen hem efter en klar 4-1-vinst.

Örebro tog tag i taktpinnen direkt och satte 1-0 redan efter 2.42 av den första perioden. Efter endast sex sekunder av den andra perioden ådrog hemmalaget sig en utvisning och Örebro fick chansen i powerplay. Istället för att gästerna utökade sin ledning till 2-0 kvitterade Ludwig Wistén i numerärt underläge för Lakers. Örebro skulle dock återta ledningen i slutet av mellanakten när gästerna gjorde både 2-1 och 3-1 i powerplay inom loppet av 21 sekunder.

Gästerna gjorde även 4-1 i powerplay i mitten av den tredje perioden, därefter var målproduktionen slut i matchen.

• 0-1 (02:42) Filip Ahl assist Carl Wassenius
  • 1-1 (20:20) Ludwig Wistén assist Christoffer Anren, August Nilsson – 4/5
  • 1-2 (35:24) Arvid Degerstedt assist Viktor Lodin, Lukas Pilö – 5/4
  • 1-3 (35:45) Filip Ahl assist Jacob Bjerselius, Samuel Duggan – 5/4
  • 1-4 (48:01) Jacob Bjerselius assist Carl Wassenius, Wilmer Lindblad – 5/4

Skott: 23-28 (5-10, 11-11, 7-7)

Växjö spelar sin nästa match borta mot Malmö lördagen den sjunde oktober. Malmö föll borta mot Frölunda med 2-5 under söndagen och ligger fyra i tabellen med 14 poäng på nio matcher. Med den poängnoteringen är man två poäng före sexan Lakers som dock har spelat två matcher färre.