2 poäng hem till Växjö i derbyt
Publicerad: 2017-01-05
Efter fem dagars speluppehåll väntade idag bortamatch mot HV71 och det skulle komma att bli ett tight och jämnt Smålandsderby som slutade med 2 poäng efter avgörande i overtime.

Hemmalaget kommer starkast ut i början av första perioden och Joacim Eriksson gör ett par fina räddningar och håller pucken borta från nätet. Men allt eftersom perioden går tar bortalaget över mer och mer. Man får långa byten i offensiv zon och skapar många bra lägen för att ta ledningen i matchen. Robert Rosén och Olli Palola har varsitt skott i stolpen, Dennis Everberg, Liam Reddox och Olli Palola har alla i stort sett öppna mål där Fredrik Pettersson-Wentzel varit ur sin position men där försvararna kommit till undsättning i sista sekunden. Men efter 20 spelade minuter har vi fortfarande 0-0 på tavlan i Kinnarps Arena. En väldigt underhållande period annars med två bra lag som spelar med hög fart. Skotten i första slutar 7-7.

Hemmalaget får ett friläge efter dryga minuten, men Eriksson är följsam och skottet går högt över. HV får sen ett powerplay i början på andra perioden där man skapar några bra lägen att ta ledningen men Eriksson och boxen sliter på bra i egen zon. Växjö har också ett powerplay efter 6 minuter, men man får inte igång sitt powerplay och hemmalaget reder ut det utan större problem. Efter 12:34 skulle matchens första mål komma, och det är hemmalaget som gör det. Kevin Stenlund tar in pucken över blålinjen men tappar pucken när han ska skjuta, och försvararen som ska hämta upp pucken i egen zon ser inte att Mattias Tedenby smyger upp bakom i hög fart, Tedenby snor pucken och skickar in 1-0 bakom Joacim Eriksson. Efter målet kommer bortalaget av sig lite i sitt spel och hemmalaget hittar ny energi och är det bättre laget resterande minuterna av perioden. Men 1-0 står sig efter 40 minuter. Skotten i den andra perioden slutar 7-8

I den tredje perioden så stänger hemmalaget ner Växjö på ett väldigt bra sätt. Växjö kommer egentligen inte till några större chanser första 14 minuterna av perioden. Efter 15 minuter får gästerna in en puck i nät, men som döms bort efter videogranskning för offside i målgården. Dryga minuten efter den chansen får gästerna ett nytt powerplay, och då kommer kvitteringen! Olli Palola får en passning av Emil Pettersson, Palola står på sin speciella position och skjuter kvällens hårdaste skott i första krysset och Fredrik Pettersson-Wentzel är chanslös och 1-1, tid 16:31. Även assist på Ville Leino. Och vi får 1-1 efter 60 minuter och matchen går till förlängning. Skotten i den tredje perioden blir 6-12 till gästernas fördel.

Vi får en öppen förlängning med många chanser åt bägge håll. Men efter 3:43 kommer ett avgörande, och det är Växjö som tar med sig bonuspoängen hem! Liam Reddox bryter en passning framför Joacim Eriksson och tar pucken genom hela banan, och väl framme hos Pettersson-Wentzel lättar han pucken upp i nättaket över axel och dom tillresta Lakejerna jublar högst! Skotten i förlängningen blir 1-4.