Inför Växjö – Brynäs
Publicerad: 2020-10-17
Inför
Under torsdagen föll Växjö borta mot formtoppade Frölunda med uddamålet 2-3. I eftermiddag får Växjö chans att bryta sin förlustsvit på två matcher då Brynäs gästar i VIDA Arena.

Växjö gjorde en bra bortamatch mot Frölunda under torsdagskvällen, men fick trots det inte med sig någon poäng och inkasserade därmed sin andra raka förlust. Frölunda vann matchen med 3-2 efter att Pontus Holmberg svarat för Lakers båda mål i matchen.

I och med segern senast har Växjö två raka nederlag i bagaget inför lördagens hemmamatch mot Brynäs. Lakers ligger på en åttondeplats i tabellen med nio inspelade poäng på sju matcher. Med den poängnoteringen är man endast tre poäng bakom dagens motståndare från Gävle, som i skrivande stund är placerade precis ovanför Växjö, vill säga på en sjundeplats.

Under de senaste säsongerna har Växjö trivs väldigt bra mot Brynäs. Det blev bland annat tre vinster och en förlängningsförlust under säsongen som gick.

  • 19/10 Växjö – Brynäs 4-1
  • 7/12 Brynäs – Växjö 4-3 OT
  • 4/1 Växjö – Brynäs 3-1
  • 3/3 Brynäs – Växjö 0-1

Ser man till de 15 senaste inbördes mötena (alla sammanhang inräknat) har Växjö ett stort övertag på Brynäs vad det gäller antalet vinstmatcher. Faktum är att Lakers vunnit tolv av dessa 15 matcher. Det är även värt att noterat att Växjö vunnit nio (!) raka hemmamatcher mot dagens motståndare från Gävle.

Växjö har det fortsatt lite tungt gällande målskyttet då man endast gjort tolv mål på sju matcher. Dock har försvaret varit strålande då man släppt in blott 13 mål och är det laget, efter Frölunda, som släppt in minst mål i hela serien. Får vi en ny fin defensiv insats i eftermiddag när Lakers går för sin tionde raka hemmavinst (alla sammanhang inräknat) mot Gävlelaget?

Dagens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 15:15.

Visste du att…

… Växjö har vunnit hela nio raka hemmamatcher (alla sammanhang inräknat) mot Brynäs.

… Brynäs har två raka uddamålsvinster mot topplag inför matchen mot Växjö.

… Växjö har tredje bäst boxplayprocent (84,38%) i serien.

… Daniel Mannberg är en av tre SHL-spelare som gjort två matchvinnande mål under säsongen. Trion toppar den statistiken.

… Ilari Melart (2+2) och Emil Pettersson (1+3) gjorde fyra poäng vardera mot Brynäs under fjolårssäsongen och var med den poängnoteringen bäst i Växjö.

Timmy Renud