• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 22 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Idag 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar

Fokus: Växjö Lakers juniorsida

11 maj 2016 15:30

Försäsongsträningen är i full gång för våra juniorspelare. Vi har pratat med Växjö Lakers utvecklingsansvarige Janne Karlsson som ger oss en kort uppdatering om vad som händer på juniorsidan i Växjö Lakers just nu.


Hur ser läget ut i juniorverksamheten?

- Det ser bra ut! Vi jobbar tålmodigt och siktar på att bli bättre och bättre för varje säsong. Känslan är bra, förhoppningen och målsättningen är att vi ska göra ett större avtryck kommande säsong. Det är såklart en balansgång, samtidigt som vi vill vinna ska vi utbilda och fostra spelare, säger Janne Karlsson.

Några nya killar har tillkommit, vad kan du säga om dem?

- Pontus Eltonius är en målvakt som vi tror väldigt mycket på. Han har gjort en tuff resa och såg riktigt stark ut föregående säsong.

- Oliver Erixon kommer senast från Frölunda där konkurrensen är stor. Från hans sida blir det en nytändning att komma till en ny klubb som sistaårsjunior och bidra med stabilitet.

- Ludwig Collberg är en spelskicklig allourandback med ett bra skott som senast kommer från spel i HV71:s juniorverksamhet.

- Idag är det dessutom klart att talangen Jonas Røndbjerg kommer till oss, vilket är jätteroligt! Han har redan gjort en hel säsong i högsta ligan i Danmark och har även spelat JVM, så det blir ett fantastiskt tillskott.

Hur ser upplägget kring försäsongsträningen ut?

- Grabbarna kör åtta pass per vecka där de kombinerar styrketräning, kondition och rörlighet. Klubbens nya fystränare Robert Lygdbäck har lagt upp träningsprogrammet för att det ska bli en röd tråd i hur vi jobbar från juniorled upp till A-lag.

Växjö Lakers har inför kommande säsong även tagit fram en broschyr för juniorverksamheten samt hockeygymnasiet.

*"Vårt starkaste ledord inom juniorverksamheten är Helhet.* *Att träna och spela på juniorelitnivå innebär en fantastisk utmaning samtidigt som det är förknippat med ett stort ansvar. Optimal prestation på isen är lika viktig som optimal prestation vid sidan av den".*

"Vi i Växjö Lakers tror starkt på att en lyckad kombination av dessa delar leder till en lyckad såväl sportslig utveckling som trygghet på det sociala planet".

Läs hela broschyren » Broschyr