• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

På tisdag blir han meste Lakersspelaren

28 oktober 2018 14:00
Nyhet

Inför säsongen 2008/2009 kom Gislavedscentern Erik Josefsson till Växjö Lakers för spel i Allsvenskan. Nu är han inne på sin elfte säsong i klubben och på tisdag spelar han sin 514:e match i Växjö Lakers-tröjan vilket gör honom till meste Växjö Lakers-spelaren genom tiderna.


Som 21-åring kom den vänsterskjutande centern Erik Josefsson till Växjö Lakers efter tre säsongers Division 1-spel i moderklubben Gislaved SK. På tisdag, tio år senare blir han meste Växjö Lakers-spelaren genom tiderna när han spelar sin 514:e grundseriematch i Lakers-tröjan när Växjö Lakers på tisdag ställs mot Färjestad BK hemma i VIDA Arena. Under sina 513 matcher i klubben har Erik stått för 139 poäng varav 67 mål och 72 assist.

- Min tid i klubben har varit fantastiskt, jag har fått uppleva massor genom dessa åren, med två SM-guld och ett avancemang högst upp på listan, säger Erik.

"Det känns väldigt speciellt"

- Att bli meste Lakersspelare känns givetvis väldigt speciellt. Det var inget jag någonsin haft en tanke på i karriären men så plötsligt står man här 11 säsonger senare i samma klubb och slår rekordet, vilket är väldigt ärofyllt att kunna få göra, säger en glad Erik Josefsson som ser fram emot tisdagens hemmamatch.

Fram till tisdagens match ligger Erik dock på samma antalet spelade matcher som Robert Rosén som slutade fjolårets grundserie på sammanlagda 513 matcher i Växjö Lakers-tröjan. Men att lämna över titeln "mesta Lakersspelare" till vännen Erik Josefsson är något Robert Rosén med glädje gör. Såhär säger han i en hälsning;
- Stort grattis Josen! Du är väl värd detta efter alla år och hårt jobb du lagt ner för laget. Jag lämnar gärna över första platsen i matchlistan till dig kompis. Njut av hyllningen och titeln som lakers meste lakersspelare genom tiderna och kör hårt, hälsar mångårige lagkamraten och vännen Robert Rosén.

Den som tog Erik till Växjö var Sportchef och nu mera även VD Henrik Evertsson:
- Historien om Erik är ju väldigt rolig. Jag frågade dåvarande Gislaved-tränaren Rolf Nielsen om Gurra Hjalmarsson och då tyckte han att vi skulle ta Erik istället, ”han är bättre”. Vi tog båda och har aldrig ångrat oss.

- Josen är den typ av kille man bygger lag och kultur kring. Tror Robban kommer få svårt att fånga in honom nu när han går förbi, säger Henrik Evertsson.

Två andra som på nära håll fått följa Erik Josefsson är huvudtränare Sam Hallam och assisterande tränare Fredrik Hellgren.

"Jag är glad över att på nära håll fått vara med på Eriks resa. Från en ung kille från Gislaved till en man och familjefar som på isen tagit lika stora steg. Erik är den som alltid ger allt för laget och personifierar Stort Hjärta." - Fredrik Hellgren

"En envis krigare på isen, lugn och trygg utanför. En dröm att jobba tillsammans med!" - Sam Hallam

Hyllningen av Erik Josefsson kommer att ske före nedsläpp i matchen mellan Växjö Lakers - Färjestad BK på tisdag hemma i VIDA Arena.
» Säkra din plats