Inför Malmö – Växjö
Publicerad: 2020-03-07
Inför
I eftermiddag gästar ett slutspelsklart Växjö Skånelaget Malmö i Malmö Arena.

Under den senaste matchen, som spelades i VIDA Arena i torsdagskväll, besegrade Växjö Göteborgslaget Frölunda med uddamålet 3-2, och blev därmed slutspelsklara. Jacob Micflikier, Marcus Sylvegård och Erik Josefsson gjorde Lakers mål i matchen. Segern var Växjös tredje i rad och laget verkar onekligen hittat formen lagom till det stundande slutspelet.

Det ska dock spelas ytterligare tre grundserieomgångar innan slutspelsfesten drar igång. Växjö har möjlighet att passera nian Malmö, men då krävs det vinst på skånsk mark under lördagskvällen då Malmö i dagsläget är sex poäng före Växjö och har dessutom en klart bättre målskillnad.

Malmö har gjort det bra på slutet, men fick se sin segersvit på tre matcher brytas under torsdagskvällen då man förlorade borta mot Skellefteå med 0-3, där samtliga mål tillkom i den tredje perioden. Trots förlusten har Malmö fortfarande chans att avancera förbi såväl åttan Örebro som sjuan Frölunda i tabellen. Det är med andra ord ett motiverat motstånd som väntar under dagen.

Under säsongens tidigare tre möten lagen emellan har Malmö dragit det längsta strået i samtliga fajter. Skånelaget besegrade Växjö i VIDA Arena med 4-1 och 1-0 medan man vann på hemmais med 5-3 i en underhållande tillställning. Malmö har tre raka hemmasegrar mot Lakers, men dessförinnan var det Växjö som vann fyra raka bataljer (slutspel inräknat) i Malmö Arena.

De båda lagen må vara klara för slutspel, men än finns det viktiga tabellplaceringar att tävla om. Det lär bli en ny tajt och jämn fajt mellan dessa båda lag om några timmar, där Växjö jagar revansch mot Malmö för de tidigare förlusterna under säsongen.

Dagens match spelas i Malmö Arena, Malmö, med nedsläpp 15.15.

Timmy