J20: Helgsummering
Publicerad: 2018-10-07
I helgen spelade Växjö ett dubbelmöte borta mot Frölunda. Den första matchen vann Frölunda med 5-3 och den andra vann Lakers med 5-2.

Växjö och Frölunda gjorde upp två gånger om i helgen där de båda lagen vann en varsin match. Under fredagen vann Frölunda med 5-3 och under lördagen lyckades Lakers ta snabb revansch då man vann med 5-2. Båda matcherna spelades på bortaplan i Göteborg.

Fredagsmatchen var en jämn tillställning där Frölunda till slut drog det längsta strået. Hemmalaget gjorde 4-2 med mindre än fem minuter kvar av den ordinarie speltiden. Lakers reducerade ett par minuter senare, men med 47 sekunder kvar av matchen fastställde Samuel Fagemo slutresultatet till 5-3. Mathias Kemppi gjorde två av Växjös mål i matchen. Det tredje prickade Adam Bäckstrand in, hans första mål för säsongen.

Under lördagen fick Växjö snabb revansch då man vann med klara 5-2. Lakers kopplade greppet direkt och gick tidigt fram till en 2-0-ledning i den första perioden. 1-0 gjordes i powerplay och 2-0 tillkom i boxplay. Frölunda skulle dock reducera i numerärt överläge innan perioden var till ända.

I den andra perioden dominerade Lakers fullständigt och vann bland annat skotten med förkrossande 19-2. Målmässigt vann gästerna med 2-0 då Eric Karlsson och Mathias Kemppi noterades för en varsin balja. I den tredje perioden gjorde de båda lagen ett varsitt mål, vilket innebar att Växjö till slut stod som segrare med klara 5-2.

Mathias Kemppi, som gjorde två mål under fredagen, blev tvåmålsskytt även under lördagen. Övriga Lakers-mål prickades in av Rasmus Järvelin, Eric Karlsson och Filip Cederqvist.

I och med helgens resultat ligger Växjö på en femteplats i tabellen. Laget har vunnit fyra av sju matcher och står noterade för tolv poäng. Lakers är tre poäng efter fyran Rögle som dock har spelat fyra (!) matcher fler än Växjö.

Fredagen den 12 oktober är det dags för nästa Växjö-match då man tar sig an serieledarna Linköping på hemmaplan. Linköping har öppnat säsongen starkt och tagit 19 poäng på nio matcher. Senast besegrade man Malmö på bortaplan med 4-2 och dessförinnan Rögle med 6-2.