J18: Tung förlust mot Linköping
Publicerad: 2017-09-21
J18
Tidigare under torsdagskvällen spelade Växjös J18 hemmamatch mot Linköping. Efter ett tremålsunderläge efter den första perioden lyckades inte Lakers resa sig och föll med 3-7.

Växjös J18 föll i premiäromgången borta mot Tingsryd med 2-4, och det blev dessvärre även förlust i hemmapremiären mot Linköping i afton. Bortalaget vann med klara 7-3 efter att man vunnit den första perioden med 3-0.

Trots ett tidigt hemmapowerplay och 7-6 i skott låg Lakers under med 0-3 efter den första perioden hemma mot Linköping i afton. Detta efter att bortalaget gjort två av målen under slutminuterna av perioden.

Lakers kom ut starkt i den andra perioden och fick in en reduceringspuck redan efter 1.28 då Dominik Bokk lyckades överlista Isac Sandström i bortamålet. Samme Bokk satte även 2-3 knappt två minuter senare och hemmalaget var med i matchen på allvar, men Växjö orkade dock inte krypa närmare än så. Innan mellanakten var över hade Linköping gjort både 4-2 och 5-2, där 5-2-målet tillkom i numerärt underläge.

I den tredje perioden utökade gästerna sin ledning till 6-2 och 7-2 innan Mathias Kemppi reducerade till 3-7 med matchens sista mål.

Lakers har inlett årets säsong med två raka förluster och återfinns först på en elfteplats i tabellen.

Skott: 22-34 (7-6, 10-15, 5-13)

På söndag går jakten vidare på säsongens första poäng när Skånelaget Malmö gästas i Malmö Isstadion. Malmö toppar redan tabellen på sex inspelade poäng på två matcher. Laget har en målskillnad på 9-2 efter att man besegrat Karlskrona borta med 5-2 och Skövde hemma med 4-0.