J20: Växjö till kvartsfinal
Publicerad: 2017-03-17
Åttondelsfinal 2, som spelades i Växjö Ishall, mellan Växjö och Linköping blev precis lika jämn som den första åttondelsfinalen. Återigen vann Lakers med 3-2 efter övertid och laget är därmed vidare till kvartsfinal efter 2-0 i matcher.

Under fredagen tog Växjö en ny vinst i åttondelsfinalen mot Linköping efter ett minst sagt dramatiskt avgörande. I och med vinsten vann Lakers matchserien med 2-0 i matcher och är därmed klart för kvartsfinal i J20:s SM-slutspel 2017.

Den första perioden var jämn och slutade mållös. Växjö fick chansen i numerärt överläge i början av perioden men lyckades alltså inte överlista Rasmus Hedström i bortamålet.

I början av den andra perioden gjorde Växjö 1-0 genom Gabriel Altberg. Målet prickades in efter efter att Oscar Almberg spelat fram Altberg. Linköping fick chansen i powerplay två gånger om under mellanakten, men Rupert Swärd i hemmamålet höll tätt.

Redan efter en minut och 32 sekunder av den tredje perioden utökade Lakers sin ledning till 2-0 genom Ludwig Wistén. Oliver Erixon och Philip Motéus noterades för en varsin passningspoäng på målet. Gästerna spräckte Rupert Swärds nolla med 11.21 kvar av den ordinarie speltiden. Under slutminuterna tog Linköping timeout och satsade på sex utespelare mot fem och fick utdelningen fem (!) sekunder från slutet.

Matchen fick avgöras efter förlängning, precis som den första åttondelsfinalen i Linköping, och precis som i onsdags drog Växjö det längsta strået. Denna gång var det Alexander Andersson, assisterad av Oliver Erixon, som blev hemmalagets stora hjälte då han skickade in 3-2 efter 2.28 av övertiden.

I och med hemmavinsten mot Linköping under fredagen är Växjö redan klart för kvartsfinal efter 2-0 i matcher. Vilket lag man möter i nästa runda är ännu inte klart.

• 1-0 (23:10) Gabriel Altberg assist Oscar Almberg
  • 2-0 (41:32) Ludwig Wistén assist Oliver Erixon, Philip Motéus
  • 2-1 (48:39) Emil Westerlund assist Johan Södergran
  • 2-2 (59:55) Pontus Eklöf assist Viktor Johansson
  • 3-2 (62:28) Alexander Andersson assist Oliver Erixon

Skott: 27-33 (7-9, 10-14, 7-10, 3-0)

Växjö spelar sin kommande match onsdagen den 22 mars. Vilken spelort och vilken motståndare är ej klart.