J20: Uddamålsförlust mot Södertälje
Publicerad: 2017-10-09
Under söndagen åkte Växjö till Södertälje med en färsk 2-0-vinst borta mot Malmö i bagaget. Matchen mot Södertälje blev jämn och målsnål där hemmalaget till slut vann med uddamålet 2-1.

Växjö tog en fin skalp borta mot Malmö under lördagen där segersiffrorna skrevs till 2-0. När det vankades match mot Södertälje under söndagen blev det återigen en målsnål och jämn match, men denna gång fick Lakers se sig besegrade. SSK vann matchen med uddamålet 2-1 efter att man vänt ett 0-1-läge på en minut och 29 sekunder i mitten av den andra perioden.

Lakers kom ut bra under den första perioden och skapade ett par vassa lägen utan att lyckas överlista Viktor Sohlberg i hemmamålet. Gästerna fick chansen i powerplay två gånger om i perioden, men resultatet 0-0 fick lagen ta med sig in i omklädningsrummen efter 20 spelade minuter.

Filip Karlsson gav Växjö ledningen i början av den andra perioden assisterad av Otto Henell och Christoffer Anren. Drygt en minut efter ledningspucken ådrog Lakers sig en utvisning och hemmalaget fick spela powerplay för första gången i matchen. Med 24 sekunder kvar av det numerära överläget kvitterade SSK genom Jesper Lindén. Endast en minut och 29 sekunder senare tog Södertälje även ledningen när Rupert Swärd i gästernas mål fick kapitulera ännu en gång.

Växjö jagade en kvitteringspuck i slutakten, där man bland annat vann skotten med 9-3. Med 3.24 kvar av den ordinarie speltiden fick Södertälje en tvåminutersutvisning och Lakers valde att ta timeout. Knappt två minuter senare plockade man ut Rupert Swärd och spelade 6-mot-4 och 6-mot-5, men trots det lyckades ingen mer puck hitta in bakom en storspelande Viktor Sohlberg i hemmamålet.

Södertälje kunde till slut vinna matchen med uddamålet 2-1 efter stor dramatik. I och med förlusten knappade Södertälje in på Växjö i tabellen och är bara tre poäng efter Lakers. Det ska dock tilläggas att SSK har spelat en match mer.

Växjö ligger på en sjätteplats i J20 SuperElit Södra med 15 poäng på nio matcher. Det är samma poäng som femman Frölunda har och endast en poäng bakom fyran Malmö. Skånelaget har spelat tre (!) matcher fler än Lakers och Frölunda en match mer.

• 0-1 (23:02) Filip Karlsson assist Otto Henell, Christoffer Anren
  • 1-1 (26:11) Jesper Lindén assist Carl Skärström, Henrik Malmström – 5/4
  • 2-1 (27:40) Erik Rajnoha assist Sebastian Frantz, Henrik Malmström

Skott: 19-24 (6-10, 10-5, 3-9)

Växjö spelar ny match redan på tisdag då Örebro kommer på besök till Växjö Ishall. Örebro besegrade Frölunda med 3-0 i lördags och HV71 med 3-1 under söndagen. Laget ligger på en åttondeplats i tabellen, tre poäng bakom Lakers.