• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar

Inför HV71 – Växjö

1 december 2018 13:00
Inför

Ikväll är det dags för säsongens andra smålandsderby då Växjö gästar Jönköpingslaget HV71 i Kinnarps Arena.


Julmånaden december är kommen och vad är inte bättre än att starta den med ett glödhett smålandsderby? Ikväll är det dags för säsongens andra derby mellan Växjö och HV71, denna gång i Kinnarps Arena.

Växjö är ett av seriens hetaste lag med sex vinster på de sju senaste matcherna. Laget har seglat upp på en tredjeplats i tabellen och är endast tre poäng ifrån serieledning. Lakers uddamålsbesegrade Örebro på hemmais senast med 3-2. Växjös mål i matchen prickades in av Arvid Lundberg, Dominik Bokk och Pontus Netterberg.

HV71 lyckades uddamålsbesegra formstarka Rögle på bortaplan senast. Gästerna prickade in matchens enda mål i mitten av slutakten och bröt därmed en lång förlustsvit på fem raka matcher. Jönköpingslaget ligger på en elfteplats i tabellen med 26 inspelade poäng på 21 matcher. Med den poängnoteringen är man endast fem poäng bakom tian Brynäs.

Växjö och HV71 har hunnit mötas en gång tidigare under säsongen. Den matchen spelades i VIDA Arena där gästerna drog det längsta strået och vann med klara 4-0. Lakers är därför extra revanschsugna inför kvällens drabbning lagen emellan.

Under fjolårssäsongen möttes de båda lagen fyra gånger där Växjö drog det längsta strået i tre av matcherna. Faktum är att Lakers vunnit nio av de tolv senaste matcherna inbördes mot kvällens motståndare från Jönköping.

Räkna med en fartfylld, underhållande och häftig batalj i afton där tre poäng skulle betyda mycket för såväl HV71 som Växjö.

Kvällens match spelas i Kinnarps Arena, Jönköping, med nedsläpp 18.00.