Ny sen vändning gav 2 poäng på Hovet
Publicerad: 2017-11-16
Växjö Lakers åkte i går upp till Stockholm för möte med Djurgårdens IF på Hovet. Det såg länge ut som om Djurgården skulle vinna 3 poäng, men med blott 33 sekunder kvar av tredje perioden kvitterade tvåmålsskytten Elias Pettersson fram och gjorde 3-3. Och Andrew Calof avgjorde i straffläggningen!

Toppmötet mellan Djurgården och Växjö inleds med en drömstart för gästerna som tar ledningen med 0-1 redan efter 2:02! Pontus Netterberg hittar med pucken djupt i offensiv zon till Erik Josefsson, Josefsson serverar Jonas Röndbjerg i slottet som nyper till direkt, och pucken letar sig in i nättaket förbi Joacim Eriksson i Djurgårdens mål och en kalasstart för Växjö Lakers. Efter 4:55 åker Jonathan Davidsson ut för hemmalaget för en slashing och powerplay för Växjö. Växjö sätter ett visst tryck mot hemmalagets box, men skapar inte några farliga chanser och Djurgården reder ut boxplayet tämligen enkelt. Efter 9:36 skjuter hemmalaget sitt första skott på mål, och man lyckas kvittera till 1-1 med det skottet. Ett flygande anfall där Marcus Davidsson hittar Linus Hultström som kommer släpande in i zonen, Hultström skjuter ett handledsskott som går förbi Viktor Fasth och in i nätmaskorna. Även Jonathan Davidsson noteras för assist på kvitteringen. Växjö låter sig inte slås ner utan man fortsätter spela väldigt bra och skapar ett par halvchanser mot Eriksson. Djurgården får sitt första powerplay efter 12:37 sedan Andrew Calof fått 2 minuter för slashing. Växjö gör ett exemplarisk boxplay och klarar ut Calofs 2:a utan några problem. Växjö fortsätter att vara det bättre laget på isen, men vi får inte se några mer mål i periodeb och vi går till första periodvilan med 1-1 på resultattavlan. Skotten slutar 3-13 till Växjö Lakers som borde ha kunnat gjort något mer mål i perioden men Joacim Eriksson har varit bra i Djurgådens mål.

Inledning av andra perioden är Djurgården bättre med i spelet, men trots det känns det ändå som om bortalaget är det bättre laget, men har svårt att skapa dom riktigt heta avslutslägena. Efter 7:21 åker Växjös Noah Welch ut 2 minuter för hakning. Nu sätter Djurgården upp ett riktigt bra powerplay och det snurras friskt i Växjös zon, men Viktor Fasth steppar upp i målet och Växjö reder ut boxplayet. Efter 9:26 får vi en dubbelutvisning för lite tuppfäktning mellan Rene Bourque och Oliver Bohm och spel 4 mot 4. Finns egentligen ingenting att rapportera i det spelet och bägge lagen fulltagliga igen. Efter 12:48 åker Noah Welch på nytt ut 2 minuter, denna gång också för en ytterst tveksam hakning. Djurgården gör ett nytt väldigt bra powerplay, där Rene Bourque faktiskt får ett helt öppet mål, men han missar, men Welch tillbaka i spel igen. Efter 16:12 är det nytt boxplay för Växjö sedan Brendan Shinnimin åkt på Joacim Eriksson och får sätta sig 2 minuter. Men Växjö reder ut boxplayet. Men sekunderna efter skulle Djurgården få utdelning genom Calle Ridderwall till 2-1. Alexander Urbom serverar pucken till Ridderwall, Ridderwall bryter sig in mot slottet från högra tekningscirkeln och skickar iväg ett handledsskott som går in över axeln på Fasth vid tiden 18:18. Även Marcus Davidsson får assist på målet. Det är det sista att rapportera för perioden, och Djurgården går in till vilan med ledning 2-1. Skotten i andra har svängt om också, 13-4 till hemmalaget.

Djurgården får en perfekt start av tredje perioden, och gör 3-1 redan efter 42 sekunder. Patrik Lundh lyfter ut pucken från defensiv zon, och Niclas Bergfors åker sig fri, och sätter pucken mellan benen på Viktor Fasth och tung uppförsbacke för gästerna nu. Efter 5:38 hittar Mikael Nord en slashing på hemmalagets Alexander Urbom och powerplay för Växjö. Växjö skulle behöva 4 sekunder för att reducera matchen! Vunnen tekning av Robert Rosén bak till Joel Persson, Persson lägger upp för skott på Elias Pettersson, och Pettersson dunkar in 3-2 i nättaket, enkelt, snyggt och match igen! Efter 7:34 åker Alexander Urbom ut igen, denna gång för en hakning och nytt powerplay för Växjö. Växjö sätter upp ett bra powerplay och har ett par bra lägen att kvittera, men Djurgården reder ut boxplayet denna gång och Urbom tillbaka på isen igen. Klockan börjar gå väldigt fort för Växjö nu, och hemmalaget spelar samtidigt bra och ger Växjö ingen tid att bygga upp några längre anfall. Med 1:15 kvar plockar Sam Hallam ut Viktor Fasth och spelar med 6 utespelare. Och man skulle kvittera med 33 sekunder kvar av perioden! Eric Martinsson och Joel Persson spelar fram och tillbaka på offensiv blålinje, Martinsson hittar sen våran egna supertalang Elias Pettersson nere till höger, som siktar och siktar, och tillslut knäpper iväg ett skott som letar sig in till 3-3! Och matchen går till förlängning. Skotten i tredje perioden slutar 7-10 till Växjö Lakers.

Erik Josefsson får ett friläge efter 41 sekunder i förlängningen, men Joacim Eriksson är bra med och räddar. Som det sig bör så svänger det duktigt över isen med spel 3 mot 3 och bägge lägen skapar chanser. Men det går inte att skilja lagen åt i förlängningen heller utan matchen får avgöras på straffar! Skotten slutar 5-3 i förlängningen.

På lördag väntar hemmamatch mot Skellefteå AIK - Vi syns då!