Växjö Lakers med i "Hockey för Filippinerna"
Publicerad: 2013-12-06

Växjö Lakers och alla andra SHL-klubbar bidrar nu till en insamling för de drabbade på Filippinerna. 

Den 8 november slog tyfonen Haiyan till mot Filippinerna och drabbade 13 miljoner människor. Haiyan bedöms vara den kraftigaste tyfonen som någonsin har dragit in över land och vindhastigheter på upp emot 315 km/h mättes upp. Det motsvarar ungefär 87 m/s och kan jämföras med stormen Simone som nådde upp till 36 m/s i Sverige.

Förödelsen var total och tusentals människor miste livet. Katastrofen har tvingat miljoner människor att lämna sina hem och de lever nu på flykt från ödeläggelsen. Kort sagt är de humanitära konsekvenserna enorma och behovet av hjälp näst in till oändligt.

Fem studenter som går utbildningen YH Sportmarknadsförare på Caddie Sport & Business i Helsingborg har nu startat välgörenhetsprojektet "Hockey för Filippinerna", som går ut på att samla in pengar som oavkortat kommer att gå till de som drabbats av tyfonen i Filippinerna.

Samtliga SHL-klubbar har bidragit med var sin signerad matchtröja som auktioneras ut under perioden 6-26 december. Det har även startats en insamling där det, via SMS, är möjligt att bidra med en enkel men betydelsefull summa på 50 kr. Pengarna från auktionen, tillsammans med SMS-bidragen, skänks via Unicef till förmån för de drabbade i Filippinerna.

Hjälp oss att bidra till de drabbade - här är all information du behöver:

Hemsida
www.hockey-for-filippinerna.se

Facebook
www.facebook.com/hockeyforfilippinerna

Twitter
www.twitter.com/Hockey_for_PHI 

Unicef - SMS-insamling
www.unicef.se/egna-insamlingar/hockey-for-filippinerna

Redaktör Jonas Gustavsson