Inför Växjö - Frölunda
Publicerad: 2021-03-29
Inför
Under måndagskvällen jagar Växjö nya poäng i jakten på serieledning. Denna gång stundar en spännande hemmamatch mot kvartsfinalsjagande Frölunda.

Inför-artikel i samarbete med: trademax.se

Senast fick Växjö se sig besegrade av Rögle i seriefinalen. Slutresultatet skrevs till 4–1, där Brendan Gaunce gjorde Lakers enda mål i matchen. I och med nederlaget senast bröt Växjö sin segersvit på fyra matcher. Vidare är laget fem poäng efter ettan Rögle, som dock spelat klart grundserien. Växjö å sin tur har fyra matcher kvar och behöver ytterligare sex poäng för att säkra seriesegern.

Under måndagskvällen får Växjö ny chans till tre poäng när man gästas av Frölunda. Göteborgslaget har vunnit två av sina fyra senaste matcher och ligger på en sjundeplats i tabellen med sina 81 inspelade poäng på 50 matcher. Laget är fyra poäng efter sexan Luleå och behöver således vinna i kväll för att ha chans på den sjätte- och sista kvartsfinalplatsen.

De båda lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen, där klubbarna segrat i en varsin hemmamatch. Frölunda vann sin hemmabatalj med uddamålet 3–2 medan Växjö vann i VIDA Arena med hela 8–0 (!) efter att Emil Pettersson och Richard Gynge gjort två mål vardera.

Under fjolårssäsongen möttes de båda lagen fyra gånger i grundserien:

  • 2019-10-17 | Frölunda – Växjö 6–5 OT
  • 2019-12-17 | Växjö – Frölunda 4–2
  • 2019-12-28 | Frölunda – Växjö 4–0
  • 2020-03-05 | Växjö – Frölunda 3–2

Samtliga möten under den föregående säsongen slutade med hemmavinst. Därmed har sju raka inbördes möten i SHL-sammanhang slutat med att hemmalaget står som segrare. Den trenden hoppas naturligtvis Växjö fortsätter även under måndagskvällen.

Kvällens match lär bli en jämn och nervkittlande fajt mellan två lag som har mycket att spela för. Växjö behöver vinna för att jaga i kapp Rögle i toppen av tabellen medan Frölunda är i behov av en seger för att ha chans att knipa den sjätte- och sista kvartsfinalplatsen. Räkna med två heltaggade lag i VIDA Arena under måndagskvällen.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 18:00.

Visste du att…

… Växjö har tre raka hemmavinster.

… Frölunda har gjort noll mål framåt i tre av sina fem senaste matcher på resande skridsko.

… Emil Pettersson blev Växjös poängbäste spelare mot Frölunda under fjolårssäsongen med sina fem pinnar (2+3) på fyra matcher. Under den aktuella säsongen har Pettersson gjort tre poäng (2+1) på två möten.

… Emil Pettersson är den SHL-spelaren som skjutit flest skott på mål (166) hittills under säsongen.

… Växjö har seriens tredje bästa powerplayprocent (27,61) medan Frölunda har SHL:s sämsta (19,25).

Timmy Renud