Inför Brynäs – Växjö
Publicerad: 2020-03-03
Inför
Under tisdagskvällen väntar en mycket viktig match då Växjö gästar Gävlelaget Brynäs i en sexpoängsfajt lagen emellan.

Ytterligare en SHL-vecka har passerat och en ny stundar. Under tisdagskvällen väntar en mycket viktig match, kanske säsongens viktigaste, då Växjö gästar Gävlelaget Brynäs i en sexpoängsmatch.

Växjö hade två raka nederlag inför lördagens hemmamatch mot Örebro, som man lyckades vinna med klara 4-1. Brendan Shinnimin, Niclas Lundgren, Fredrik Karlström och Jacob Micflikier gjorde Lakers mål i matchen. I och med segern senast är förlustsviten bruten och jakten på att bygga en segersvit inledd.

Växjö gästar, som tidigare nämnt, Brynäs i afton. Även kvällens motståndare hade två raka förluster inför lördagens bortamatch mot HV71. Den matchen blev minst sagt underhållande då Brynäs lyckades vända 2-4 till vinst med 6-5 efter förlängning.

Det är alltså två lag som kommer från segrar som möts i Monitor ERP Arena i afton. Det återstår endast fem omgångar av grundserien där Växjö alltjämt ligger tia och Brynäs elva i tabellen. Det skiljer endast fyra poäng inför kvällens otroligt viktiga match lagen emellan. Lakers kan i bästa fall dra ifrån till hela sju poäng, men avståndet kan i värsta fall krympa till endast en pinne. Med tanke på förutsättningarna är tisdagskvällens match ytterst viktig för de båda lagen.

De tidigare tre mötena mellan Växjö och Brynäs under säsongen har slutat med hemmavinst. Lakers har vunnit sina hemmamatcher med 4-1 respektive 3-1 medan Brynäs vunnit sin hittills enda hemmamatch med 4-3 efter förlängning. I kväll är det dags att bryta det mönstret!

Räkna med att vi får se två lag som kommer göra allt för att kamma hem samtliga tre poäng i afton i jakten på den tionde- och sista slutspelsplatsen.

Kvällens match spelas i Monitor ERP Arena, Gävle, med nedsläpp 19.00.

Timmy