J20: Storseger i derbyt
Publicerad: 2018-01-15
Under lördagen bjöds det på derby i Växjö Ishall när HV71 var på besök. Lakers vann den målrika och underhållande tillställning med hela 7-3.

I helgen, närmare bestämt under lördagen, vankades det derby i Växjö Ishall när Lakers tog sin an rivalen HV71. Matchen innehöll hela tio mål där Växjö gjorde sju av dessa.

Växjö startade matchen i ett rasande tempo och satte 1-0 redan efter 1.11 när Alexander Sunnefors spräckte nollan. Knappt två minuter senare utökade Dominik Bokk Lakers ledning till 2-0 och när klockan tickat upp på nio minuter och 15 sekunder skickade Sunnefors in sitt andra mål för kvällen. Innan perioden var till ända hade dock HV71 reducerat två gånger om.

I den andra perioden var det mycket Växjö. Gabriel Seger satte 4-2 innan Dominik Bokk blev tvåmålsskytt sex minuter in i perioden. HV71 fick in en viktig reduceringspuck med 1.10 kvar av mellanakten, men med blott 22 sekunder kvar av perioden satte Axel Sundberg viktiga 6-3.

Christoffer Anren utökade Lakers ledning till 7-3 efter en minut av den tredje perioden och efter det målet gick luften ur gästerna. Man spelade mer eller mindre av matchen där Växjö dock hade kunnat göra både ett och två mål till. Faktum är att hemmalaget vann skotten med hela 17-6 i den tredje perioden.

Segern mot HV71 var lagets andra på tre matcher i J20 SuperElit Top 10-serien. Lakers har spelat in sex poäng och ligger på en fjärdeplats i tabellen. Det ska tilläggas att både ettan Västerås (9 poäng) och trean Luleå (7 poäng) har spelat en match mer än Lakers.

Skott: 42-26 (11-15, 14-5, 17-6)

Växjös kommande match spelas på lördag i Karlstad då Färjestad väntar. Färjestad har tagit fyra poäng på de tre inledande matcherna och ligger först på en åttondeplats i tabellen. Karlstadslaget har spelat oavgjort i samtliga matcher där man lyckades besegra Skellefteå efter övertid och förlora mot Södertälje efter förlängning och Luleå efter straffar.