Inför Växjö - Frölunda
Publicerad: 2022-04-03
Det blev en svidande förlängningsförlust i Scandinavium under kvartsfinal 1. Under söndagseftermiddagen söker Växjö revansch då den andra kvartsfinalen skall avgöras. Denna gång hemma i ett kokande VIDA Arena.

Målmässigt var kvartsfinal 1 ruskigt jämn då Frölunda först segrade efter förlängning. Dock vann hemmalaget skottstatiken med förkrossande 51–24. Adam Åhman gjorde en storartad insats i Växjö-kassen, men det räckte inte riktigt hela vägen.

Frölunda kom ut starkt och fick också ledningen redan efter drygt fem minuters spel. Växjös skyttekung, Richard Gynge, kvitterade sedan i powerplay innan den första perioden var till ända. Hemmalaget vann mellanakten med 2–0 efter två mål av Patrik Carlsson. 34-åringen, som även gjorde Frölundas första mål i matchen, noterades således för ett hattrick.

I början av den tredje perioden reducerade Joel Persson och drygt nio minuter senare skickade Olle Lycksell in kvitteringsmålet, 3–3. Den efterföljande förlängningen avgjordes efter 9.45 då Jan Mursak blev segerskytt för göteborgarna.

Kvartsfinal 2 spelas under söndagseftermiddagen i VIDA Arena. Växjö är såklart revanschsugna efter den svidande förlusten senast och kommer göra allt för att kvittera matchserien. Just på hemmais har laget ett gott självförtroende, inte minst mot kvartsfinalmotståndaren, Frölunda.

Växjö har vunnit tio av sina 14 senaste hemmamatcher. Ser man till inbördes hemmamatcher mot Frölunda är även den statistiken mycket positiv. Faktum är att dagens motståndare inte tagit en enda ordinarie vinst i VIDA Arena sedan i januari 2016. Växjö har segrat i elva av de tolv senaste tävlingsmatchfajterna på hemmais lagen emellan.

Räkna med ett taggat hemmalag som kommer gå för att kvittera matchserien inför en fullsatt och kokande VIDA Arena. Tillsammans är allt möjligt, det har vi visat förr. Nu gör vi det igen!

Dagens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 15:00. Arenan öppnar redan 13:00. Välkomna då!

Visste du att…

… Olle Lycksell gjorde tre poäng (1+2) i kvartsfinal 1.

… Patrik Carlsson (3+0) och Ryan Lasch (0+3) gjorde tre poäng vardera i kvartsfinal 1.

… Frölunda har 100% i boxplay och powerplay hittills i slutspelet medan Växjö har 0% i båda spelformerna.

… Frölunda inte vunnit på bortaplan under ordinarie speltid sedan den 24 februari. Det har blivit en förlängningsvinst och sex ordinarie förluster sedan dess.

… Trots förlust i kvartsfinal 1 har Adam Åhman en räddningsprocent på hela 92,16%.